Tahiti on kuuluisa lomapaikka. Sieltä löytyy myös tämän oluen vaniljat. Ruotsalaisen pienpanimon Omnipollon oluet ovat kuuluisia experimentaaliudestaan sekä hyvälaatuisuudestaan. Tilasin olutta edellisessä nettitilauksessani pariakin eri sorttia ja huomasin että vaahtokarkilla maustettu stout sopi hyvin vappuun. Siispä aika korkata ja maistaa.

2015-04-30 23.33.05

Hypnopompa on maustettu noin 100 kilolla vaahtokarkkeja sekä tahitilaisella vaniljalla (noin sikarin kokoisilla). Matalahiilihappoisuus on tarkoituksellista kuulemma. Olutta suositellaan juotavan tuoreeltaan tai kypsytettävän vuosia. Minä päätin juoda suhteellisen tuoreeltaan, vaikka tämä erä on todennäköisesti pullotettu viime vuoden puolella.

 • Panimo

  Omnipollo

  Omnipollo

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  11%

 • Hinta

  8.00€

Kaatuu kerralla lasiin. Ei vaahtoa yhtään. Pikimusta olut, joka tuoksuu äkkiseltään paahteisen makealle. Oluen maussa maistuu ensimmäisenä sokerinen makeus, jonka jälkeen puskee vahva paahteisuus. Makeus ei ole esanssista eli keinotekoista, vaan tulee selvästi käytetyistä ainesosista (vaahtokarkeista). Ilman dominoivaa paahteisuutta tämä olisi kauhea olut. Hiilihappoja ei ole, eikä myöskään mausta löydy mitään karkkia ja paahtoa kummempaa.

2015-04-30 23.33.36

Todella erikoinen ja tietyllä tavalla ällöttävän makea, mutta olen tyytyväinen että paahteisuutta on ainakin puolet oluesta, mikä pitää kokonaisuuden helposti kasassa. Perverssillä tavalla pidän tästä ja sopii oikein hyvin vappujuomaksi. Ainakin paremmin kuin sima.

Makea karkkiolut.

Vappu 2015 – Omnipollo Hypnopompa
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *