Black Sheep Brewery perustettiin Masham, Pohjois-Yorkshiren Englantiin, Borough of Harrogate -nimiseen paikkaan Paul Theakstonin toimesta vuonna 1991. Enpä ole panimosta aiemmin kuullut, joten on aika tehdä hieman taustatutkimusta ennen oluen maistoa.

Frank Theaston perusti Theakstonin panimon 60-luvulla, joka on itsellekin tuttu ja panimon oluista mm. Old Peculier oli hetken aikaa uutuutena Alkossa. Frankin poika Paul hallinnoi Theakstonia vielä 80-luvulla, mutta sitten Matthew Brown osti panimon, kuitenkin erimielisyyksissä Theakstonin perheen kanssa. Siitä syystä Paul on keskittynyt enemmän mm. Black Sheepiin jatkossa. Black Sheep tuottaa noin 75 000 tynnyriä vuodessa.

2015-04-04 21.36.03

 • Panimo

  Black Sheep Brewery

  Black Sheep Brewery

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  8.5%

 • Hinta

  4.70€

Tuoksu on vahvan paahteinen, hieman alkoholisen maltainen. Mokkaisuutta, tummaa paahteisuutta, tyypillistä venäläisyylisen imperiaali stoutin tuoksua. Black Sheepin imperiaali maistuu yllättävänkin köykäiseltä. Kevyttä tummaa paahdetta, karamellia, joitakin lakritsan jäänteitä ehkä. Hyvinkin yksiuloitteinen ja kepoinen imperiaali stoutiksi.

2015-04-04 21.36.33
2015-04-04 21.36.43

Ei tämä mikään huono ole, oikeastaan erittäin nautittava stout. Ei ole vaan mikään ihmeellinen. Pojot hyvännäköisestä pullosta ja suhteellisen edullisesta hinnasta. Hieman lämmetessään oluesta tulee kivemmin lakritsaa esiin. Kyllä tätä juo mielellään. Ei tämä niin rikas ja kompleksi ole kuin mitä etiketti antaa ymmärtää, mutta selkeästi keskivertoa parempi, vaikka ei hirveästi massasta erotukaan.

Erityismaininnan ansaitsee Black Sheep Breweryn sivut. Tässä panimon sivut minun makuuni.

Hyvä, tasapainoinen imperiaali russian stout.

Black Sheep Brewery Imperial Russian Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *