Mobiililaitteella julkaistu kirjoitus.

Eksyin Vihreään Haltiattareen, Jyväskylän olutparatiisiin aika spontaanisti tänään torstaina. Oli pakko kysyä löytyisikö heiltä enää Kosoolan Panimon Pohjoisen Jättiläistä, Hatebrewin Imperialistisikaa tai Omnipollon olusia. Mitään näistä missaamistani ei löytynyt, joten annoin ravintolanpitäjän suositella.

Kyseessä on Eskilstuna Ölkulturin olut, minulle entuudestaan uusi tuttavuus niin panimona kuin oluenakin. Ravintolanpitäjä sanoi että kyseessä on jokseenkin uusi panimo.

Ostopaikka

Vihreä Haltiatar, Jyväskylä.

Hinta

12,90 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Eskilstuna Ölkultur

Oluttyyli

Imperial Stout

Alkoholipitoisuus

9 %

Kyseessä on vahva imperial stout, joka on yksi lempparityylejäni oluessa. Tämä olut meni kaataessa pitkin lattiaa, eli kuohuu todella paljon. Piti odotella oluen laskeutumista minuuttitolkulla.

Olut tuoksuu kauas miellyttävän paahteiselta. Tuoksusta havaittavissa runsasta tummaa suklaata, hieman toffeisuutta, karamellisuutta ja pähkinäisyyttä. Erittäin täyteläinen ja miellyttävä tuoksu.

IMAG1520

Tuoksu lupaa enemmän kuin antaa. Paahteisuus ja alkoholi puskee ensimmäisenä makuhermoon. Kahvisuutta ja pohjaan palanutta pähkinäisyyttä ja toffeisuutta sykkii pintaan seuraavaksi. Odotin mullistavampaa makuelämystä hintaansa nähden, mutta hieno olut tämä joka tapauksessa on. Imperial stoutiksi ei ehkä tarpeeksi erottuva, vaan melko yksipuolinen lajissaan. Oikein maukas ja juotava.

Pikaiset: Eskilstuna Ölkultur Imperial Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *