Tämän vuoden synttäripäivänä ajattelin kerrankin tilata jotain mitä en ole koskaan maistanut, tai mitä ei saa niin usein maistoon. BrewDogin Dog A -juhlavuosiolutta sattui olemaan hyllyssä. Hinta on sen verran suolainen olutpubissa nautittuna, että ei pysty olemaan kirjoittamatta arviota. Eihän tämä nyt voi olla sellainen olut, jonka ”vain juo”. Siispä kirjoittamaan, kun kerran läppärikin on mukana.

BrewDog varmasti niin monelle tuttu, että en ala tässä erikseen panimon historiaa avaamaan. Panimosta löytyy tietoa esimerkiksi huhtikuun Hardcore IPA -arviostani.

 • Panimo

  BrewDog

  BrewDog

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Vihreä Haltiatar

  Vihreä Haltiatar

 • Vahvuus

  15.1%

 • Hinta

  25€

Tämä olut saa kunnian olla tällä hetkellä Huurteisen vahvin arvioitu olut. Viimeksi vahvin oli Cocoa Psycho samaiselta panimolta (10 %). BrewDogilta olen toki maistanut myös Sink the Bismarckia (41%), jota saa Jyväskylän Pommista. Kyseinen olut on todella hyvä, juotava olut. Portviinimäinen, vahva olut, mutta juotava sellainen. Mutta nyt on kyse Dog A:sta, joten palataanpa aiheeseen.

Olut kaatuu lasiin yllättävän helposti, mutta hieman joutuu odottelemaan vaahdon laskeutumista. Kyseessä on täysin pikimusta olut. Kuten viimeksi mainitsin, Vihreä Haltiatar on myös huono paikka ottaa kuvia. Tällä kertaa uskaltauduin ja käytin salamaa.

2014-11-01 23.49.24

Huh! Pirun kallis olut, jossa ihan oikea pakettikin. Tätä olutta ei ilmeisesti ole valmistettu juhlavuoden 2012 jälkeen. Tästä ei ainakaan paljon tietoa netistä enää löydy. Dog B:tä ja C:tä kyllä on, mutta missä on Dog A?

Takaetiketti:

Dog A is a very special beer. This beer is released to commemorate our 5th anniversary in April 2012. Dog A is a beer which originally appeared as AB:04 and was perhaps the most sought after brew we ever brewed.

The beer is only available to buy direct from BrewDog (at our AGM, our bars and our online shop) and will be offered exclusively to our shareholders first.

Dog A is a 15,1% Imperial Stout brewed with copious amounts of dark malts, pure cacao and coffee, balanced by the subtle addition of naga chili. Perfect for aging in your cellar or drinking fresh if you are lucky enough to get your paws on a bottle.

Here is to an awesome first 5 years of BrewDog. We look forward to the next 5. Go to the edge and keep going. This ride is not over.

Walk tall, kick ass and learn to speak craft beer.

…et usko kuinka vaikeaa oli lukea etikettiä kun ei näe mitään hämärässä valaistuksessa.

Olut tuoksuu vahvan suklaiselle, kahviselle, paahteiselle. Mahtava tuoksu, jota ei voi sanoin kuvailla. Moniulotteinen.

Olut maistuu vahvan suklaiselle, paahteiselle, kahviselle. Lakritsaisuutta tulee myös jälkimaussa. Erittäin maukas, vahva olut, ei liian makea eikä liian happama. Tykkään kovasti vahvasta suklaisen kahvisen armomista, jota harvoin löytää stouteista. Ei muuta voi sanoa kuin ”huh”.

Juhlaolueksi tämä on parhaasta päästä. Dog B ja C toimivat varmasti vähintään yhtä hyvin, elleivät paremmin. Yksi parhaista oluista mitä olen maistanut.

Huikea imperial stout.

Synttäriolut: BrewDog Dog A – harvinaisuus vailla vertaa
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *