BrewDogin nettikaupasta lähti tilaukseen marraskuussa pari lasia ja arvo-olutta, tämä on yksi niistä. Abstract-sarja on BrewDogin kalleimmasta ja kokeellisimmasta päästä. Tämän mainostetaan olevan kahvinen ja kompleksi imperial stout, eli lempparityyliäni.

Vahasinetin rikkominen oli ärsyttävää puuhaa. Nirhailin sitä erilaisilla avaajilla, veitsillä ja saksilla, kunnes lopulta vartin äherrettyäni sain korkin alta sen verran paljastettua että avaajalla pystyi pullon avaamaan. Ymmärrän kyllä että tiivis korkin peittäminen sallii paremman säilytyksen ja kypsytyksen, mutta kuluttajaa tässä ei kyllä ajatella yhtään, haha.

 • Panimo

  BrewDog

  BrewDog

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  375

  375 ml

 • Ostopaikka

  BrewDog

  BrewDog

 • Vahvuus

  12.5%

 • Hinta

  11.37€

Pikimusta, hennosti vaahtoava olut. Tuoksusta löytyy viskitynnyriä, intensiviistä kahvia, tummaa suklata, vaniljaa, paahdettua kookosta. Maku on tymäkän kahvisen paahteinen ja suklainen, muistuttaa paljon Cocoa Psychoa, mutta makumaailmaltaan paljon laajempi ja syvempi. Lakritsaa, kahvia ja kuivaa suklaaleivosta jälkimaussa. Alkoholin poltetta mukana on kosolti, mutta lähinnä maun jälkipuoliskolla. Selkeästi huomattavissa kuitenkin, tulee läpi. Ei kuitenkaan pilaa kokonaisuutta.

The first 2017 release in our boundary-pushing release of one-off Abstrakt beers is here!

An imperial stout brewed with cacao and coffee, AB:22 has spent two years in darkness, drawing complex and indulgent flavour from the Speyside whisky casks in which it has resided: chocolate ganache, cold-brew coffee, vanilla pods, molasses, chocolate-covered raisin, fudge sundae, espresso martini, toasted coconut… this is one of our most intense and decadent barrel aged stouts, ever.

Abstract-sarjan olueksi tämä ei ole kovinkaan ”erikoinen”, jos näin voi sanoa, nimittäin olen maistanut Abstracteja, jotka tuoksuvat erilaiselta kuin maistuvat, se jos mikä on kahjoa. Toisaalta imperial stoutissa on tietyt ominaispiirteet, joita on vaikea keikauttaa toiseen suuntaan. Kaakaota ja kahvia on käytetty erikseen myös kosolti, eli ei tule suoraan maltaista. Tämä olut on äärimmäisen kuiva ja matalahiilhappoinen. Kahvi ja intensiivinen mallas lisää hieman myös hapanta hapokkuutta, joka ei välttämättä ollut tarkoitus.

Jälkiruokaolueksi ei ihan helposti juotavimmasta päästä edellä mainittujen asioiden takia. Makeutta ei ole yhtään, vaan fiilis on enemmänkin mustaa kahvia suoraan pavuista. Tämä on toisaalta hyvä, sillä yleensä stoutit jäävät klimpiksi kitalakeen, tässä ei. Loppupeleissä oikein mainio kokonaisuus, joka vaatii hieman hidasta tutustumista.

Vahva, upean vivahteikas imperial stout.

BrewDog Abstrakt AB:22
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *