Skotlannin BrewDog on loistanut erinomaisuudellaan ja kokeilunhalullaan ja kasvanutkin melkoisesti. Muunmuassa Helsinkiin avattiin BrewDogin pub tänä vuonna. Tällä kertaa Harry’sissa perjantaita istuessani listalta löytyi Tokyo*, jota olen meinannut tilata ulkomailta pariin otteeseen. Jäänyt maistamatta kenties erikoisuuden vuoksi, sillä maussa on käytetty jasmiinia, karpaloa ja olut on kypsytetty tammitynnyrissä.

Jätin vahvemmat juomiset pois päiväjärjestyksestäni vuosi sitten, mutta oluen suhteen voin tehdä poikkeuksen. En juo enää kirkkaita tai väkeviä tietoisesti elämäni aikana koskaan, mutta olut on sellainen jonka tunnen ja jota voin hallita. Stout ja etenkin hyvä imperiaali stout on lempilajini ja olen maistanut monia 10%+ stoutteja ja etenkin Nøgnen Dark Horizon (16%) lukeutuu ehdottomiin lemppareihini ja mm. BrewDogin Cocoa Psycho (10%). Tyylilaji olikin ehkä syitä, jonka vuoksi tämän oluen perjantaiksi tänään valitsin. Lisäksi kuvittelin oluen olevan vähintään 15 euroa pubissa, mutta 12 euron hinta yllätti Harry’sissa, joten ajattelin että ”menköön tämän kerran”…

 • Panimo

  BrewDog

  BrewDog

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  ?

  ? ml

 • Ostopaikka

  Harry's Old English Pub

  Harry's Old English Pub

 • Vahvuus

  18.2%

 • Hinta

  12.80€

Pikimusta olut. Tuoksuu alkoholiselle, paahteiselle, erikoiselle. Ensialkuun alkoholisuus hallitsee kokonaisuutta ja heti seuraavaksi punkee vahva karpalomaisuus, sekä jasmiini ja yrtti taustalla. Hyvin tunkkainen, jämäkkä olut. Pidän paahteisesta ja tukevasta osasta, mutta karpaloisuus ja alkoholisuus dominoi liikaa. Tekee tiukkaa juoda loppuun saakka. Pari litraa vettä meni myös maistaessa, sen verran kuivattavaa kamaa.

2015-03-13 18.48.20

Pidän lähes järjestään BrewDogin oluista, myös vahvemmista. Tullut maistettua BrewDogin maiston aikaan vahvinta olutta (Sink the Bismarck, 42%), josta pidin myös, vaikka melko epäolutta kaikessa portviinimaisuudessa olikin. Tokyo sen sijaan menee överiksi. Sekametelisoppa, josta löytyy marjaa, yrttiä, paahteisuutta, maustetta, alkoholia, tummaa mallasta. Yli meni, eikä toimi kuin pieneltä osaltaan. Karpalo ja jasmiini oli itselleni liikaa.

Monet ovat kehuneet BrewDogin Tokyon aiempaa versiota, mutta sitä ei taida saada enää maistoon. En kuitenkaan usko että pidän tästä kombinaatiosta yhtään sen enempää eri ikäisenä versiona. Ensimmäinen maistamani BrewDogin huono vahva olut. Ei jatkoon.

Överi olut, jonka marjainen alkoholisoppa karkasi lapasesta…

BrewDog Tokyo*
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *