BrewDogilta tulee melkein poikkeuksetta laatua. Vaan tämä skottipanimo on kasvanut ja saanut jopa ristiriitaisen kulttimaineen suosiostaan huolimatta. Tältä panimolta olen tainnut maistaa eniten oluita panimokohtaisesti, jotakuinkin parisenkymmentä erilaista. Eksoottisimpina jouluolut There Is No Santa, joka on jouluoluista lemppareitani. Harmi että olutta ei (tietääkseni) enää valmisteta.

2014-10-11 23.33.14

Tämä olut oli ehdoton valintani kun tilasin kuukausi sitten netistä uutta olutta. Ajattelin ensin että jemmaan pullon jotakin erityistilannetta varten, mutta siellä se kaapissa houkutteli koko ajan enemmän ja enemmän ja tänään lauantaina kun sain vihdoinkin istahdettua rauhassa alas ilman kiirettä, päätin pullon yömyssyksi korkata.

 • Panimo

  BrewDog

  BrewDog

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Bier-Deluxe

  Bier-Deluxe

 • Vahvuus

  10%

 • Hinta

  7.99€

Kaatuu lasiin sankasti vaahtoen. Välittömästi tuoksahtaa ilmoille vahva paahteisuus ja kahvisuus. Vaahdon laskeutuessa kaadetaan hieman lisää. Pikimusta olut näyttää ja tuoksuu herkulliselta. Tuoksu on venäläistyyliselle imperiaalistoutille uskollisen paahteinen, runsaan täyteläinen, puhtaan suklainen ja mokkainen.

2014-10-11 23.33.34

Takaetiketti:

Welcome to the world of Cocoa Psycho, a liquid dimension where pure indulgence reigns.

Originally brewed some 250 years ago to celebrate the Russian Royal Family, this 10% Imperial Stout borrows from the decadence of the time with its extravagantly smooth blend of crushed coffee beans, cacao nibs and dark malts.

But continue to dig a little deeper, past the infusions of vanilla pods and toasted oak chips, and eventually you’ll come face-toface with the madness required to make this beer; a kind of insanity that would make Rasputin himself proud.

To fully unleash the aromas and bittersweet luxury of this stout, we recommend drinking it from a stemmed beer glass before taking a sledgehammer to a Faberge Egg.

Tästä oluesta ei ole juurikaan huonoa sanottavaa. Olut maistuu täyteläisen suklaiselle, paahteiselle, kahviselle, hieman vaniljaiselle. Espressoa, tummaa suklaata, paahteisuutta. Nautinnollista joka siemauksella. Kyseessä on vahva 10% olut, mutta alkoholi ei maistu lainkaan lukuunottamatta pientä lämpöä kurkunpohjassa.

2014-10-11 23.32.49

Huoneenlämmössä lämmetessä olut on taivaallista. Alkujaan yli seitsemän euron pullohinta hirvitti, mutta nyt ei kyllä harmita yhtään.

Tämä on muuten tällä hetkellä Huurteisen vahvin arvioitu olut. Viskigaten kunniaksi. Cheers!

Brewdogin parhaita.

BrewDog Cocoa Psycho
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *