Tietoa Huurteisesta Hyppää yhteystietoihin

Huurteinen.fi on jyväskyläläisen Roni ”Rolle” Laukkarisen olutblogi. Huurteisen lisäksi Rolle toimii muunmuassa Jyväskylän oman Explosive Barin eli ”Pommin” olutarvioijana.

Huurteinen näki päivänvalon maanantaina 21.4.2014 kun yli viidessä blogissa kirjoittanut Rolle tajusi, että häneltä puuttuu olutblogi. Netissä vaikuttanut ja ahkerasti Untappdia ja Twitteriä päivitettyään hän huomasi, että pelkät lyhyet heitot eivät riitä, tarvitaan analysointia, kuitenkaan menemättä överiksi.

Rollesta enemmän saat tietoa vierailemalla hänen henkilökohtaisessa blogissaan Rollemaassa. Rollen juoduista oluista löytyy paljon tilastoa Untappdin listasta parhaimmasta huonoimpaan lajiteltuna.

Oodi oluelle: (by Roni Laukkarinen)

Olut on matka historiaan ja tulevaan. Olut on eeppinen tarina. Olut on ajaton ja kuolematon. Olut on avartavaa kokemista, seikkailua ja rikkautta makujen kautta. Olut on elämää, kokemuksia, värejä, taikaa ja unelmia. Olut on kulttuuri.

Blogista saat tietoa lukemalla ensimmäisen kirjoituksen ”Uusi olutblogi on syntynyt”. Parempiin oluisiin (en pidä termistä ”erikoisolut”) tutustuin jotakuinkin vuonna 2008-2009. Olutpäiväkirjan aloitin vuonna 2010.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi juuri olut?

Tähän on monta syytä. Alkoholillista juomista viina ei minulle sovi ja pitkään jäljellä oli vain viini ja olut. Viini tuntui satunnaisesti hyvältä, mutta jossain vaiheessa huomasin sen olevan syypää yhdenkin lasillisen jälkeiseen migreenihelvettiin, kun alttiutta minulla migreeniin on muutenkin. Siispä jäljelle jäi vain olut.

Alkoholittomia juomia juon päivittäin, mutta olut on kuitenkin maailman monipuolisin juoma. Muussa juomassa ei ole sitä samaa hienoutta, historiaa, valikoimaa, sielua ja makua.

Arvosteletko jokaisen juomasi oluen?

En läheskään. Kaikki oluet eivät ole arvostelemisen arvoisia ja kaikkeen minullakaan ei riitä aika. Joskus satun olemaan pubissa ja jos kovin on seuraa niin en kehtaa puhelimellani arvostelua naputella. Muistiinpanoja tosin laitan joskus silloinkin ylös. Joskus yksin käydessä tulee kirjoitettua mobiilistikin pikaista 10 minuutin arviota (löydät pikaiset ja mobiili avainsanojen alta).

Toisinaan haluan nauttia oluen sen kummempaa miettimättä tai ajattelematta ja myöskään silloin en kirjoita arviota. Jos olut on erityisen hyvä, saatan kirjoittaa siitä arvion myöhemmin.

Pyrin lisäämään jokaisen juodun oluen aina Untappd-profiiliini kuvan kera.

Juotko olutta joka päivä?

En todellakaan, vaikka toisinaan siltä saattaakin vaikuttaa. Tiuhimmillaan ehkä joka toinen päivä, yhden tai pari. Mutta jos normaalisti suomalainen mies vetäisee 12 packin perjantai-iltana niin minulla menee korkeintaan alle 12 olutta viikon aikana. Hyvinä vikkoina.

Minä teen olutta ja tahtoisin että arvostelet oluseni. Onnistuuko?

No tottahan toki! Se olisi minulle etuoikeus. Ilman muuta. Sähköpostia asiasta minulle voi lähettää osoitteeseen rolle@huurteinen.fi. Arvio-oluista olen erityisen otettu ja sanomattakin selvää että annan rehellisen mielipiteeni ja pikkuisen näkyvyyttä vastineeksi! Huomaathan kuitenkin, että Suomen tulkinnanvaraisen lainsäädännön mukaan kuluttajaa ei saa pyytää arvioimaan alkoholijuomia netissä.

Pyrin arvioimaan kaikki minulle lähetetyt oluet, mutta ajanpuutteen vuoksi joitakin saatan laittaa pelkästään Twitteriini 5000+ seuraajalle ja joistakin Untappdiin satakunnalle seuraajalle. Näkyvyyttä saat kuitenkin, se on varma. Etusivulla näkyy viimeksi nauttimani oluet, vaikka en niitä arvostelisikaan blogin puolelle.

Hienot sivut! Tahtoisin yhtä hienot itselleni.

Kiitos vaan. Verkkosivujen vääntäminen on rakas harrastukseni sekä työni, joten jos olet sivuja vailla, pistä ihmeessä sähköpostia.

Arviointi ja pisteytykset

Mietin pitkään haluanko pisteyttää Ratebeer.com-tyyppisesti, koska en hifistelyn perään ole ollut ennenkään. Vaivalloista. Lopulta päätin, että käytän samaa pisteytysmenetelmää, jota olen aina käyttänyt esimerkiksi elokuva-arvioissani, nimittäin Untappdin 0.5-5-skaalaa. Samalla pystyn tarvittaessa muuttamaan pisteytystä arviota kirjoittaessa, sillä joskus vasta ensimaistelujen jälkeen muodostuu se kokonaiskuva ja lopullinen tuomio varmistuu vasta kun pullo tai tuoppi on tyhjä.

Blogin pystyyn pistämisen idea oli enemmänkin tavallaan ”pakottaa” itseni paneutumaan juotuihin oluihin hieman enemmän, kaivamaan niistä tietoa ja sitä kautta laajentaa tietämystä ja keskittyä oluseen kokonaisvaltaisesti enemmän.

Yhteystiedot

Lähetäthän kaikki olueen liittyvät yhteydenotot
sähköpostiosoitteeseen: rolle@huurteinen.fi. Kiitos!

Postiosoite arkisin 9-18:

Roni Laukkarinen / Digitoimisto Dude Oy
Kauppakatu 14
40100 Jyväskylä

Viikonloppuisin ja 18-23:

Roni Laukkarinen
Vapaudenkatu 62 A 9
40100 Jyväskylä

Huurteinen ja oluet muualla

Olutopas.info on kaikkien olutharrastajien tuntema kommuuni, jossa on sisältöä aina arvioista keskusteluihin. Huurteinen löytyy myös Olutoppaan blogwatchista, jonka kautta voi pistää Suomen olutblogeja seurantaan.

Olutposti on Suomen olutkulttuuriseuran lehti, joka toimii niin verkossa, printissä kuin sosiaalisessa mediassakin. Olutposti tukee ja edistää olutkulttuuria sekä olutbloggareiden toimintaa ja myös minun blogini löytyy ringistä. Tsekkaa Olutpostin blogirinki ja osallistu toimintaan!

Top100ruokablogit.com on Jani Uusi-Pantin ruokablogilistaus, joka listaa myös Suomen olutblogit. Huurteisen ennätyssijainti listalla on ollut top1 olutblogi vuonna 2014, aktiivisimpina aikoina kärkikolmikossa. Normaalisti sijoitus on kuitenkin tasaisesti top20:ssä, mutta kukapa noista välittää. Sivusto on mukava kirjanmerkki olutblogeista pitäville. Valitettavasti top100-lista lopetti toimintansa 31.12.2017...

Untappd on vuonna 2010 perustettu oluen sosiaalinen media, johon ilmoitan jokaisen juodun oluen jo juomishetkellä. Tapanani on ottaa valokuva oluesta, vaikka olisin nauttinut sitä jo aiemmin. Ensimmäisen check-innini lisäsin marraskuussa 2011. Sori Pint Please, mutta jatkuvasti kehittyvä Untappd on oluenystävän paras kaveri. Oluiden merkkailuun, pika-arvioihin ja lähikuppiloiden olutvinkkeihin mitä oivallisin.

Huurteisella on oma sivu Facebookissa, jonne pistän välillä jotain sellaistakin, mitä ei blogin puolelle välttämättä päädy. Enimmäkseen Facebook-sivu on kuitenkin sitä varten, että myös Facebook-käyttäjänä pysyy kärryillä Huurteisen tapahtumista. Tykkää, jos tykkäät.