Skotlantilaisen Brewdogin oluet ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kyseessä on panimo, jonka perusti vuonna 2007 ystävykset James Watt ja Martin Dickie. Noista ajoista tästä silloin pienemmästä mikropanimosta on tullut nyt melkeinpä makroa, kun uniikit oluet ovat uponneet yllättävän monelle. Valtavirrasta poikkeavia oluita juodaan nyt jopa valtavirrassa, ja hyvä niin.

Brewdog on mielestäni parhaimmillaan indian pale ale olusissa, joskin muutkin oluet maistuvat niin hyvältä että tietää mikä lafka ne on toteuttanut. Jopa lähes alkoholiton Nanny State miellytti minua ja väittäisin että kyseessä on maailman paras alkoholiton olut. Mieleen on jäänyt myös lukuista muut Brewdogin oluet, joista mainittakoon tässä yhteydessä Libertine Black Ale ja vuoden 2011 jouluolut, kanelinen There Is No Santa, jota ei taideta enää valmistaa.

Brewdogin Hardcore IPA on usealla humalalajikkeella varustettu vahva IPA, josta löytyy äärimmäisen paljon makua. Pidän tästä oluesta niin paljon, että tämä on neljäs kerta kun olutta ryystän. Brewdogin oluet eivät ole Suomessa niitä halvimpia, mutta tätä kelpaa ostaa aina kun haluaa kunnolla nauttia. Etenkin edellisen ällötyksen jälkeen haluaa huuhdella pahan maun jollain paljon paremmalla.

harcoreipa

 • Panimo

  BrewDog

  BrewDog

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  9.2%

 • Hinta

  4.62€

Ensimmäisen kerran tätä olutta maistoin 29.11.2013, jolloin sitä tuli Jyväskylän Pommiin tarjolle. Vasta hiljattain sitä on näkynyt Alkonkin hyllyllä ja tällä viikolla ensimmäisen kerran ostin olutta jääkaappiini.

Brewdog Hardcore IPA on indian pale alejen parhaimmistoa.

Brewdog Hardcore IPA on indian pale alejen parhaimmistoa.

Hardcore IPA kaatuu aikalailla kerralla lasiin jättäen pienen pitsisen reunuksen lasin pinnalle. Olut tuoksuu erittäin vahvan hedelmäiseltä, aromikkaalta ja sitruksiselta.

Maku on nautinnollisen pitkä, täyteläinen, makea, katkera, sitruksinen, greippinen, hieman tropiikkinen ja havuinen. IPA parhaimmillaan. Muistan ensimmäisen maistelukerran olleen suorastaan tajunnanräjäyttävä. Niin HC, että oluesta on tullut yksi niitä lempparioluita, joita nauttiessa olen maailman onnellisin mies. IPA-oluttyylilajin ystävänä tästä ei voi olla millään pitämättä.

Täydellinen IPA.

Brewdog Hardcore IPA
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Pisteet muualla:

0 kommenttia

 1. Pils

  Brewdogin varsinainen panimo sijaitsee nykyään Aberdeenshiressä. Näköjään Alkon sivuillakin on vielä vanhentunutta tietoa.

  Vastaa
  1. Rolle

   Kiitos kommentista! Jossain tuo nimi vilahtikin ja vähän epäilytti. Korjasin tekstiin.

   Vastaa
 2. Synttäriolut: BrewDog Dog A - harvinaisuus vailla vertaa - Huurteinen

  […] BrewDog varmasti niin monelle tuttu, että en ala tässä erikseen panimon historiaa avaamaan. Panimosta löytyy tietoa esimerkiksi huhtikuun Hardcore IPA -arviostani. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *