Evil Twiniä tuli ostettua roppakaupalla viime Saveur Bière-tilauksessa, koska en ole tämän kehutun panimon oluita päässyt ennen maistamaan. Evil Twin on suhteellisen uusi pienpanimo, joka on perustettu Jeppe Jarnit-Bjergsøn toimesta Tanskassa vuonna 2010.

Pressikitin mukaan panimo tuo oluita 12 eri maahan Euroopassa ja panimolla on yli 40 erilaista olutta vuoden 2012 jälkeen. Tällä hetkellä panimoyhtiöllä on 10 eri panimoa 6 eri maassa ja panimon tunnistaa maailman parhaaksi moni media kuten Beer Advocate, RateBeer ja Untappd. Moni panimon olut on äänestetty maailman top 10 parhaan oluen joukkoon.

2015-04-05 00.21.42

Maaliskuussa 2012 Jarnit-Bjergsø muutti Brooklyniin, New Yorkiin vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa ollakseen muiden oluttekijöiden välittömässä läheisyydessä ja kasvattaakseen brändiään. Iso veto, rispekt! nyt ymmärrän myös miksi luulin panimoa pitkään jenkkipanimoksi, vaikka kyseessä on alunperin tanskalainen panimo. Panimon oluet ovat jatkuvasti loppuunmyytyjä ja jenkeissä Evil Twin on buumannut todella hyvin, mikä vastaa Jeppen intohimoa tehdä New Yorkista maailman olutpääkaupunki.

Tanskasta tulee kyllä hyvää olutta, Evil Twin ei ole ainoa tapaus tanskalaisesta oluttaituruudesta. Evil Twinin Blåbær Lambik -olut on sen verran harvinainen ja haettu, että siitä pitää helposti maksaa 300 dollaria per pullo. Huh huh. Mutta palataanpa takaisin Molotov Cocktailiin. Tätäkin olutta on kehuttu ja kovat on odotukset.

 • Panimo

  Evil Twin Brewing

  Evil Twin Brewing

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  13%

 • Hinta

  7.60€

Molotovin koktaili kaatuu lasiin runsaasti vaahdoten. Vaahto kuitenkin haihtuu nopeasti. Appelsiininkeltainen neste tuoksuu huumaavan hedelmäiselle, sitruksiselle, greippiselle, havupuiselle. Miellyttävä tuoksu tuo mieleen lempi-ipani, ehkä tämä on sellainen.

2015-04-05 00.21.27

Maussa räjähtää sitruuna, appelsiini, havumetsä, trooppiset hedelmät ja greippinen alkoholisuus. Kaikki samaan aikaan. Erittäin kitalakea kutkuttava katkeruus, jolle ei meinaa tulla loppua. Mieletön täyteläisyys ja purevuus, joka kutkuttaa jokaisella siemauksella. Lähimpänä voisin verrata tätä johonkin BrewDogin hardcore IPAan tai Ballast Pointin IPAan, mutta tämä on vielä näistä aste eteenpäin.

2015-04-05 00.21.05

Todella hyvä vahva IPA, jota kelpaa nauttia ilman minkäänlaista kiirettä. Paljon makua, uusia ulottuuvuksia, ruohoinen, havumetsäinen ja greippinen maku. Alkoholi hieman lämmittää, mutta peittyy hyvin kaiken humalamehun taakse. Tämän lähemmäksi IPAa ei pääse. Tykkään muuten myös Evil Twinin sivuista.

India Pale Ale parhaimmillaan.

Evil Twin Brewing Molotov Cocktail
Rated 5/5 based on 793 reviews
5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *