Tämä on yksi niistä oluista, joita olisi mielellään antanut kypsyä pidempään. Mutta koska olen perso imperiaaleille stouteille ja viikko oli niin mainio, on palkittava itsensä jollakin hyvällä oluella perjantain kunniaksi, vaikka ollaankin jo lauantain puolella tätä arviota työstäessä. Evil Twinin oluesta kirjoitin ensimmäisen kerran vasta huhtikuun alussa 2015. Samaisesta bloggauksesta löytyy myös pientä historiikkia panimosta.

Vaikka panimosta olenkin jo kirjoittanut, aina oppii uutta. En nimittäin ollut oivaltanut edes edellisestä arviota kirjoittaessa, että Mikkellerin panimon pääjehulla Mikkel Borg Bjergsønilla on kaksoisveli. Hänen nimensä on Jeppe Jarnit-Bjergsø, joka on Evil Twin Brewingin perustaja. Ja näin kaikki loksahtaa paikoilleen. Paha kaksoisveli, hassunhauskaa ja ovelaa. Molemmat huippuja panemaan, joten omena ei kauas puusta putoa.

Oluen nimi on Christmas eve at a New York City hotel room, eli eeppistä tavaraa todennäköisesti tiedossa. Nimi taitaa olla pisin niistä mitä olen tähän asti juonut. Oluen nimen perusteella olisin halunnut säästää ölppösen vähintään tämän vuoden jouluun, mutta toisaalta, se on vain nimi, vaikka eeppinen nimi onkin.

2015-04-18 00.16.47

Oluesta ei paljon tietoa löydy, paitsi että se on pantu jenkeissä, Connecticutin Stamfordissa.

 • Panimo

  Evil Twin Brewing

  Evil Twin Brewing

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  10%

 • Hinta

  6.30€

Olut vaahtoaa runsaasti. Tuoksuu voimakkaan paahteiselta, hivenen vaniljaiselta. Intensiivistä tummapaahtoa ja kahvia löytyy eniten, enkä muuta oikein tuoksusta erota. Pikimusta väri, kuten imperiaaleilla stouteilla yleensä.

Maku on voimakkaan kahvinen, jälkimaussa ripaus suklaata, mutta mukava paahteisuus dominoi. Tämä on yksi niistä loistavista paahteisista ja tuhdeista stouteista, joita tykkään juoda. Juuri minun makuuni sopivan tuhti ja vahva. Alkoholisuus ei ole täysin piilossa, vaan lämmittää jälkimaussa, mutta ei kyllä häiritsekään millään tavalla, pikemminkin vahvistaa kokonaisuutta.

2015-04-18 00.16.01

Tämä olut on kuin loistavaa mustaa kahvia. Kuivakkuus ja pieni katkeruus lopussa kutkuttaa. Kahvia, paahdetta, lisää kahvia. Ei voi kuin nauttia. Mausta erottaa pienen tuoreuden tai ehkä jopa raakuuden, mikä pistää miettimään että ehkä olisi sittenkin voinut säästellä, sillä 1-5 vuotta kypsyneenä tämä voisi olla timanttista tavaraa. Tämä erä on pantu ilmeisesti viime vuoden puolivälissä, mutta silti. Joka tapauksessa nautin tästä vahvan kahvin ystävänä täysin rinnoin ja voin suositella muillekin.

Todella hyvä kahvisen paahteinen stout.

Evil Twin Brewing Christmas Eve At A New York City Hotel Room
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *