Huom! Arvio on vanha, eikä Saveur Bière enää toimita Suomeen.

Tilasin taas hiljattain satsin olutta ulkomailta kun meinasi alkaa kotimainen tarjonta loppua, eikä kalliissa pubeissa jaksa aina pyöriä. Kun Bier-deluxen minimipostarit nousivat 19,90, päätin tutkailla muita vaihtoehtoja. Jo pelkästään valikoiman perusteella ranskalainen Saveur Bière houkutteli kovasti, joten päätin kokeilla onneani. Paikkaa on myös moni kehunut, joten ei voinut mennä pahasti pieleen.

Itselleni tärkeää netissä tilaamisessa on erityisesti ostamisprosessin miellyttävyys. Monet olutta myyvät nettikaupat menevät ohisektorille jo ihan siitä syystä, että nettisivut ovat sekavat. Vieras kielikään ei haittaa, kunhan kaupan käyttäminen on helppoa. Saveur Bière on sentään englanniksi.

Verkkokaupan käyttö ja tilaaminen

Saveur Bièren verkkokauppa on erittäin miellyttävä käyttää. Tuotteita ja suosituksia löytyy helposti kategorioittain ja tuotetiedoissa näkyy usein Ratebeerin pisteet. Maksaminen onnistui yllättävänkin näppärästi verkkopankin kautta.

Tilasin minulta puuttuvat lasit myös, eli brändäämättömän tulppaanilasin, suipon hienostelulasin, brysselin lasin ja fanittamani Nøgne Ø:n nimikkolasin. Oluita tilasin 10 pulloa, kaikki sellaisia mitä ei Suomesta saa, tietenkin. Niistä kohta enemmän.

2015-03-17 16.52.39

Saveur Bièren tilauksista saa myös bonuksia, joilla parhaimmillaan ilmeisesti jopa ilmaisia oluita sekä muutakin kivaa kamppista tuntuu uutiskirjeiden mukaan olevan. Ranskan opiskeluajoistani on tosin vuosia, enkä niin paljon ymmärrä enää. Jep, vaikka verkkokauppa onkin englanniksi, kaikki muu on ranskaksi. Ranskalaiset tykkäävät puhua omaa kieltään, vaikka tietävät että muut eivät sitä välttämättä ymmärrä.

Saveur Bièreltä löytyy myös referointiohjelma, eli kaikki mukaan suositellut kaverit sekä suosittelija saa 5 euron alennuksen tilauksesta, eli jos kiinnostaa tilaus niin pistäpäs sähköpostiosoitettasi minulle tulemaan kommentteihin tai sähköpostiin rolle@huurteinen.fi.

Toimitus, tilauksen seuranta ja toimitusajat

Vahvistus tuli heti sähköpostiin, tosin ranskaksi. Niin myös kuitit. Ranskaksi. Oletin että tilaus lähtee etenemään. Ottivat käsittelyyn heti seuraavana päivänä, mitä nyt viestistä ymmärsin: Votre commande a été validée et est en cours de préparation. Reilu viikko meni ja paketti oli perillä. Äsken kun kävin katsomassa tilaustani niin tilana lukee yhä Preparation in progress, mutta kyllä tuli turvallisesti perille.

Tilasin toimistolle, joten postimies kolkutteli kätevästi puolenpäivän aikaan, eikä tarvinnut lähteä hakemaan mistään. Eli kotiovelle tulevat varmasti kunhan on paikalla toimitusaikaan, jota ei erikseen ilmoiteta.

Mitäs sitä tuli tilattua ja paljonko maksoi?

Tällä(kin) kertaa katsoin jälleen hyväksi arvioituja oluita hinnasta sen kummemmin välittämättä. Jos halvalla haluaa päästä, kannattaa tietenkin valita halvempia. Belget ja perinteisten panimoiden oluet ovat edullisia ja yksi Gulden Draak 9000 quadruple (10,5%) lähtikin mukaan 2,40 euron kappalehintaan.

2015-03-20 19.26.44

Tilaus kokonaisuudessaan:

2015-03-17 14.43.26

Yhteensä 69,78 € veroineen, postikulut 16,02 € veroineen tekee 85,80 €. Jos lasketaan lasit mukaan niin karkeasti 6 euroa kappale. Ei paljon säästä, mutta oluet ovat (toivottavasti) mahtavia. Huomaat varmaan, että lempilajini Imperial Stout on hyvin tilauksessa edustettuna.

Tuotteiden kunto ja pakkaus

Yksi kolmen ja puolen kilon laatikko sisälsi 4 kpl laseja ja 10 pulloa erinomaisesti pakattuina. Lasit olivat tiiviissä erillispakkauksissa laatikon pinnalla oikeaoppisine kuplamuovineen ja pullot olivat niiden alla niille tarkoitetuissa solissaan. Kaksi pulloa olisi vielä samaan laatikkoon mahtunut. Särkyvyysilmoitukset olivat näkyvästi paketissa ja samoin lähete ja listaus sekä kuitti. Ranskaksi toki kaikki.

2015-03-17 14.43.19

Tilaamisesta ei ole mitään moitteita, eikä kritisoitavaa. Oikein helppoa ja vaivatonta.

Arvosteluja oluista seuraa piakkoin. Suosittelen Saveur Bièreä lämpimästi. Uusi lempparipaikkani.

0 kommenttia

  1. Vappu 2015 - Omnipollo Hypnopompa - Huurteinen

    […] ovat kuuluisia experimentaaliudestaan sekä hyvälaatuisuudestaan. Tilasin olutta edellisessä nettitilauksessani pariakin eri sorttia ja huomasin että vaahtokarkilla maustettu stout sopi hyvin vappuun. Siispä […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *