Tämä kirjoitus on osa olutverkkokauppojen juttusarjaa, jossa arvioin varsinaisen verkkokaupan. Aiempia kirjoituksia:

Tähän asti paras olutkauppa Saveur Bière lopetti toimituksen Suomeen isänmaamme kankean alkoholilain takia. Eivät jaksaneet viranomaisia, ymmärtäähän tuon. Firma Bier muutti muuten nimensä Beer Republiciksi. En ole vielä kokeillut, vaikka yhä toimittaa Suomeen. Postikulut näyttäisivät olevan 20 € alle 36 pullon laatikolle. Pitää pistää korvan taakse.

Tällä kertaa verkkokaupaksi valikoitui kuitenkin Beergium, joka on verkkokauppana ruma, mutta olen kuullut palvelusta paljon hyvää. Belgia ei petä koskaan.

Verkkokaupan käyttö ja tilaaminen

Sivuthan ovat mahdottoman sekavat, mutta tuotteet löytää kyllä. Suuntasin heti ensimmäisenä alennusosastolle ja marraskuun alussa olikin tuntuvia Halloween-alennuksia. Sain monen olusen jopa puoleen hintaan.

Oluita Beergiumista löytyy laidasta laitaan, mutta olen erityisen iloisesti yllättynyt miten kohtuullisia hinnat ovat. Luonnollisesti arvostetummat, juhlaversiot, isot pullot sekä pitkään kypsyneet herkkupalat voivat maksaa helposti 10-40 euroa pullo. Pähkinänkuoressa kuitenkin laaja valikoima ja hyvät hinnat.

Yksittäisissä tuotteissa näkyy kivan paljon informaatiota, muunmuassa RateBeer-pisteet. Fonttivalinnat ovat tosi outoja.

Toimitus, tilauksen seuranta ja toimitusajat

Tilausvahvistus tuli saman tien maksamisen jälkeen. Maksu onnistui kätevästi Paypalin kautta, mutta ilmeisesti korttimaksukin olisi ollut mahdollinen. Laitoin toimitusosoitteeksi firman toimiston osoitteen, jotta ei tarvitse juoksennella kotona käymässä avaamassa lukittua ovea turhaan tai missata kuriirin käynti kokonaan.

Toimitusosoite ja sisäänkäynti oli kätevästi kirjoitettu kuriiria varten suoraan pakettiin.

Tein tilauksen tiistaina päivällä ja ilmoitus shippauksesta tuli perjantaina. Ei siis paha, reilun kolmen päivän viive. Kuriiri koputteli toimiston ikkunaa maanantaina 13.5., eli toimituksessa meni reilu viikko. Jos viikonloppu ei olisi tullut väliin, uskon että olisin saanut paketin jo perjantaina. Sen verran nopea toimitus, etten tajunnut edes tsekata seurantakoodia. Sellaisen kyllä sain heti kolme päivää tilauksen jälkeen.

Mitäs sitä tuli tilattua ja paljonko maksoi?

Otin aika summanmutikassa itselleni tuntemattomia oluita. Tälläkin kertaa suosin Omnipolloa, mutta mukaan lähti myös entuudestaan täysin uusia, ulkomaalaisia panimoita. Beergiumista löytyi jonkin verran suomalaisia ja virolaisia oluita ja ainakin yksi Sorin olut piti valita matkaan alennuslaarista.

Periaatteenani on yleensä valita pari arvokkaampaa ja useampi superhalpa olut. Näin saan samalla sopivan määrän uusia tuntemattomia sekä 100% varmasti vähintään pari killeriolutta samaan tilaukseen.

Lopullinen ostoskori:

 • Omnipollo Mackaper 33cl 6,0% 2,97 €
 • Solo Horiatiki Saison 33cl 6,5% – BBF 16-06-2017 1,09 €
 • Omnipollo Aurora 33cl 7,2% 2,97 €
 • Beerbliotek Sally The Saler 33cl 4,7% – BBF 10-05-2017 1,15 €
 • Evil Twin Even More Coco Jesus 47cl 12% 4,83 €
 • Evil Twin Imperial Doughnut Break 65cl 11,5% 10,88 €
 • Deer Bear / Rockmill Hazy Dreamer 50cl 6,2% 3,53 €
 • Sori White Lies 33cl 6,2% 2,31 €
 • O/O Muscles 33cl 8,2% – BBF 11-08-2017 1,86 €
 • O/O Narangi 33cl 6,8% 2,79 €
 • O/O & Stigbergets Bryggeri Imperial IPA 33cl 8% – BBF 19-08-2017 1,98 €
 • Evil Twin Sauerkirsche Stout 33cl 10% 3,09 €
 • AleSmith X Extra Pale Ale – Orange 35cl 5,25% 2,80 €
 • Wiper and True Milk Shake Milk Stout 33cl 4,8% 1,65 €
 • Crooked Stave Progenitor BATCH 4 37cl 6,2% 8,07 €

Tilaukselle tuli hintaa noin seitsemänkybää. Postikulut yhteensä 18,59 €. Yhteensä 15 olutta.

Tuotteiden kunto ja pakkaus

Pullot tulivat pahvilaatikossa, kuten odottaa saattaa. Ensimmäistä kertaa näen käytettävän styroksimaisia pellettejä tiivisteenä. Pitävät varmasti pullot ehjänä vaikka käsittely olisi rajumpaakin, arvostan. Toimituksen jälkeen sain seuraavat vinkit sähköpostissa:

Some tips:

– After running a long trip, we recommand to let your beers rest a few days in a cold place.

– Your rewards will be activated as soon as we have confirmed your order.
How to use them? Go into your rewards account, and exchange them again a voucher, or keep them for later.

– The loose fill chips are environmental-friendly, 100% biodegradable and fully compostable and made out of natural and annually, renewable sources. The chips dissolve in water and can compost as well on the compost pile as on the ground. They do not release dangerous gases during combustion.

Erikokoiset pullot oli pakattu pahvilaatikon sisälle omiin pahvilaatikkoihinsa. Pakkaamiseen on selvästi nähty vaivaa. Täytyy sanoa että pulloja oli hieman ärsyttävä purkaa pellettien takia. Pahvinkeräykseen vietyäni tietenkin yksi laatikko kaatui ylösalaisin jolloin jouduin keräilemään pakkausmateriaalia asvaltilta…

Tuomio

Beergium on oikein hyvä valinta nettikaupaksi. Homma toimii, toimituskulut ovat kohtuulliset ja oluet tulevat kotiovelle noin viikossa. Suosittelen.

Joistakin oluista näet arviot täällä blogin puolella, toisista Untappdissani. Ensimmäisen, O/O Narangi IPAn arvioin jo eilen. Kippis!

0 kommenttia

 1. Vapari

  Onko sinulla mitään käsitystä miten tilaukset nykyään saapuvat perille täältä tai mistään muusta nettikaupasta? Alkaa kellari huveta tyhjiin ja pitäisi hommata täydennystä, Alko luonnollisesti ei tule kuuloonkaan muuta kuin satunnaisissa täsmähankinnoissa..

  Vastaa
 2. Rolle

  En ole nyt pitkään aikaan tilannut netistä mitään, joten paha sanoa. Kirjoitan kyllä taas nettikauppa-arvion, jos kerkiää jossain vaiheessa tilaamaan.

  Vastaa
 3. Saúli Heijari

  Tilasin Beergiumista marraskuun puolivälissä toisen kerran tänä vuonna ja oluet saapuivat tasan viikon päästä tilauksesta. Muutenkin kaikki meni kuten tuossa esittelyssäkin kerrotaan. Suosittelen kyllä kyseistä kauppaa lämpimästi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *