Vihreässä Haltiattaressa on ilta-aikaan vaikea kirjoittaa olutarviota kun valaistus on niin kehno. Tosin, eipä olutarvio aina kuvaa vaadi, mutta minä olen periaatteeksi ottanut jokaiseen arvioon ainakin yhden kuvan. Tällä kertaa kuvasta hädin tuskin saa selvää, mutta ei voi mitään.

Kyselin jo alkuillasta alustavasti olutvinkkejä Jaskalta ja muilta olutbloggareilta Twitterissä. Jaska suositteli Ballast Point -panimon oluita ja Victory at The Sea kookosportteria suositteli muutkin.

Kiinnostuin oluesta sen verran että se oli ykkösvaihtoehtoni. Halusin synttäriolueksi jotain huikeaa, erilaista. Harmi vain että vissiin viimeinen pullollinen oli mennyt eilen.

Otin sitten saman panimon Sculpin IPAa, jota suositeltiin seuraavaksi. Pää aivan tyhjä, joten tänä iltana menen muiden vinkkien varassa.

2014-11-01 22.45.00

Paremman kuvan oluesta saat panimon sivuilta. Tykkään muuten sivuista, ovat laadukkaat ja hyvin tehdyt, kuten ilmeisesti panimon oluetkin.

Ballast Point on pikkupanimo, jonka Jack White ja Yuseff Cherney perustivat vuonna 1996 San Diegossa, Kaliforniassa. En ole tältä panimolta aiemmin oluita maistanutkaan.

 • Panimo

  Ballast Point

  Ballast Point

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Vihreä Haltiatar

  Vihreä Haltiatar

 • Vahvuus

  7%

 • Hinta

  9.9€

Olut kuohuu jonkin verran ja pitää vähän odotella. Väri on kirkkaan kellertävä. Kaunis ja laadukkaan oloinen olut ensivaikutelmaltaan. Tuoksu on nenään pistävän sitruunainen, raikas.

Maistaessa punkee ensimmäisenä tiukka sitruksisuus, trooppisuus, kreippisyys. Erittäin raikas ja hyvänmakuinen IPA. Hedelmäinen katkeruus jää kutkuttelemaan kitalakeen kivasti jälkeenpäin. Todella laadukas IPA. Ei vielä sitä ”mind blown” -fiilistä, mutta ehkä seuraavan kanssa onnistaa.

Laadukas ja kirpeä IPA.

Synttäriolut: Ballast Point Sculpin IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *