Kovassa nosteessa ollut enkkupanimo Thornbridge Brewery on alkanut tulla pikkuhiljaa tutuksi. 17. elokuuta Captol Invest ilmoitti tiedotteessaan että panimo on myös avaamassa pubia Helsinkiin, aivan kuten Brewdog tässä joku aika sitten teki. Mikäs sen mukavempaa, ainahan uudet pubit ovat Suomeen tervetulleita.

Alkossa uusia oluita ei ole näkynyt, paitsi hiljattain vastaan tullut Bracia Rich Dark Ale, joka hirvitti 14,99 euron hinnallaan. Hyllyyn jäi vielä toistaiseksi, mutta rahapäivänä saattaa tulla maistettua.

Mielenkiintoinen knoppitieto Derbyshiren Englannissa vuonna 2005 perustetusta Thornbridgestä on se, että Edinburghin panimokoulusta valmistunut Martin Dickie lähti panimosta vuonna 2007 perustaakseen BrewDogin. Laatu onkin pysynyt hyvänä alusta asti ja sen kertoo myös yli 200 erilaista palkintoa, joita panimo ja panimon oluet ovat niittäneet.

2015-08-29 21.02.42

Panimon ehkä kuuluisinta IPAa, Jaipuria on ollut saatavilla erilaisista ravintoloista jo ties miten pitkään ja sitä on tullut nautittua monenmoista kertaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa käsin hypisteltävästä pullosta.

 • Panimo

  Thornbridge Brewery

  Thornbridge Brewery

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  5.9%

 • Hinta

  4.99€

Olut kuohuu ihan älyttömästi. Väri on yllättävänkin kirkkaan kellertävä, jopa lagermainen. Tuoksu on hailakan sitruksinen, ei mikään ihmeellinen. Maussa tärähtää nopeasti trooppisuus, jopa enemmän kuin sitruksisuus.

Etiketin sana ”passion” viittaa intohimoon, ei hedelmään, mutta olisi helppo erehtyä. Siitä on näköjään tasan vuosi aikaa kun tätä maistoin ensimmäisen kerran ja silloin kommenttini ”Niitä harvoja hyvänmakuisia britti-ipoja mitä on tullut vastaan” pitää edelleen paikkaansa.

Upean maukas, täyteläinen ja hedelmäinen britti-IPA.

Thornbridge Brewery Jaipur English IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *