Nyt on lasissa mielenkiintoinen olut. JIPA-termiä ei ole tullut aiemmin vastaan, mutta baarimikon mukaan kyseessä on japanilainen IPA. Tarjoaja ei osannut sanoa mitä japanilaista humalalajiketta oluessa on käytetty, mutta nopea googletus kertoi kyseessä olevan Sorachi Ace, joka on entuudestaan minulle tuntematon.

2015-06-01 18.20.58

Gotlands Bryggeri on Ruotsin ensimmäisiä kaupallisia pienpanimoita, joka on perustettu jo vuonna 1995. Jostain syystä heidän oluitaan ei ole tullut vielä laajemmalti vastaan, heiltä on tullut maisteltua nimittäin vain Sleepy Bulldogin bitter ja pale ale, jotka eivät olleet kummoisia.

2015-06-01 17.54.21

 • Panimo

  Gotlands Bryggeri

  Gotlands Bryggeri

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Harry's Old English Pub

  Harry's Old English Pub

 • Vahvuus

  7.2%

 • Hinta

  9.80€

Onpa erilainen! positiivisesti yllättävän erilainen, eikä todellakaan sitä samaa sitruksista massaa mihin on IPA-oluissa tottunut. Maussa ruohoisuutta, yrttisyyttä, teemäisyyttä, mutta taustalta tulee perinteinen kirpeä hedelmäisyyskin mukaan. Miellyttävä olut! Mausta erottuu tarkemmalla maistelulla vihreä tee, sitruunaruoho, tilli ja jopa aprikoosi, liekö näitä kaikkia käytetty jollain tapaa valmistuksessa, ainakin yrttien muodossa.

Erilainen IPA.

Pikaiset: Gotlands Bryggeri Shogun JIPA – Vihreää teetä ja sitruunaruohoa
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *