Saksasta on tullut tilattua olutta aina silloin tällöin. Crew Republic -panimon oluet pistivät silmään sen uniikkiuden vuoksi, sillä Saksasta tuppaa saamaan sitä perinteistä vehnäolutta tai lageria (Oktoberfest, ugh…). Onneksi uniikkiutta kuitenin löytyy, sillä Crewin oluet tuppaavat olemaan mukavasti erilaisia. Crewin Drunken Sailor paleale ja Roundhouse Kick ovat mahtavia, joten odotukset olivat myös kovat tämän suhteen.

Hinta-laatu näissä oluissa on erinomainen. Mistään ei Suomessa saa parilla eurolla näin hyviä yli 7 % oluita.

 • Panimo

  Crew Republic

  Crew Republic

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Bier-Deluxe

  Bier-Deluxe

 • Vahvuus

  8.3%

 • Hinta

  2.59€

Ei kaadu ihan kerralla lasiin, vaan kuohuaa aika paljon. Väri on samean kullankeltainen. Kaunis ilmestys. Tuoksussa on appelsiinista hedelmäisyyttä, trooppisuutta. Oikein miellyttävä hedelmäinen tuoksu kaiken kaikkiaan. Sellainen puhdas, nektariinimainen hedelmäisyys, ei äkkiseltään ihan niin sitruksinen mitä on IPA-olusissa totuttu.

2014-10-17 22.17.00

Maussa jatketaan tuoksun perusteella oletusarvoisesti hedelmäisellä linjalla. Tiettyä mukavaa täyteläisyyttä tuo alkoholiprosentit 8,3 %, mutta varsinainen alkoholisuus ei maistu tässä oluessa mielestäni liikaa. Ensimmäisenä puskee karamellisuus ja kypsä hedelmäisyys.

Erittäin pehmeä tuplaIPA, joka saattaa olla joillekin liikaa, mutta minulle toimii oikein hyvin juuri nyt. Erittäin makea olut, heinäisyys ja havuisuus puuttuu tästä IPAsta lähes kokonaan. Ei oikeastaan haittaa, sillä IPA-oluissa suokin välillä vaihtelua siihen perinteiseen meininkiin. Tykkään tästä, muusta en tiedä.

PS. Tämä oli viime perjantaina 17.10. maistettu olut. Joskus tulee kirjoitettua muistiinpanojen pohjalta arvio jälkikäteen. Käyhän se näinkin.

Monipuolinen, makea, hedelmäinen ja karamellinen IPA.

Crew Republic 7:45 Escalation
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *