Hektistä arkea on välillä hyvä tasapainottaa sopivalla jälkiruokaoluella ja nyt kun Alko tämän viikon alusta otti hyllyynsä lukuisan määrän käsityöläisoluita, päätin niistä yhden korkata jemmasta. Olen odottanut tätä kausiolutsykäystä Alkoon, sillä valikoimat ovat olleet samaa surkeutta viikosta ja jopa kuukaudesta toiseen. Viimeksi vastaavaa riemua oluiden suhteen koin syksyllä tai jopa sitä ennen – Oktoberfest- ja jouluoluet ovat olleet nimittäin joko samaa huttua tai huonoja tuotteita.

Se siitä itkemisestä. Nyt on olutta ja lukemani mukaan ilmeisen hyvää sellaista. Pitää viikonloppuna keskittyä muihin tarkemmin, mutta tänään on vuorossa tällä tietoa yksi. Lempparilajini edustajaa, eli imperial stoutia oli pakko päästä maistamaan valikoimista ensimmäisenä, joten vuorossa on Ruosniemen taidonnäyte.

 • Panimo

  Ruosniemen Panimo

  Ruosniemen Panimo

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  9.5%

 • Hinta

  6.40€

Tyylikäs musta pullo, jossa on jotain pronssinoranssia heijastetta klassisen silmälasipäisen Ruosniemen supersankarin lisäksi. Olut kaatuu pullosta lähes kerralla lasiin ja vaahto jää yllättävän vähäiseksi. Sysimustaa olutta.

2015-02-04 22.05.45

Mukavan paahteinen ja syvän suklainen tuoksu leijailee pitkin keittiötä ja saman pystyy todistamaan lasin pinnaltakin nuuhkaistessa. Tuoksussa on uskomatonta syvyyttä, lakritsaista paahteisuutta, tummaa suklaata, ripaus yrttisyyttä, jotain jykevää nahkaisuutta.

2015-02-04 22.04.34

Maussa tulee ensimmäisenä vahva lakritsaisuus, heti perään suklaan ja kahvin dominoivat aromit. Kokonaisuudessa on jotain tiettyä salmiakkimaisuutta ja hieman yskänlääkkeisyyttä, mutta ei negatiivisella tavalla. Mukavan täyteläinen ja monipuolinen vahva stout ja alkoholipitoisuuteen nähden erittäin helppo ja nautinnollinen juotava.

Loistava imperiaali stout.

Ruosniemen Vuorineuvos Imperial Stout
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *