Syksy saa, niin myös Huurteisen Rolle olutta. Tällä kertaa vuorossa on ihannoimani ruotsalaisen pienpanimo Omnipollon mustaa, mangoista IPAa. Pidän black ipoista sekä erityisesti Mangosta. Kokeelliselta Omnipollolta on aiemmin jäänyt mieleen BrewDog Helsingin tap takeoverissa maistamani Mango Smoothie IPA.

Panimo on kohtuullisen uusi, vuonna 2011 perustettu jo palkintoja niittänyt Henok Fentien ja Karl Grandinin perustama pienpanimo. Omnipollo on niinsanottuja ”gypsy-panimoja”, eli panevat oluensa muiden tiloissa.

Omnipollo Zodiak -arvostelun yhteydessä vähän panimon historiasta

 • Panimo

  Omnipollo

  Omnipollo

 • Tyyli

  Black IPA

  Black IPA

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  6.0%

 • Hinta

  4.60€

Olut on mustaakin mustempi. Alkoholiprosentti olisi voinut olla 6,66%, mutta se on kuitenkin ilmoitettu pulloon vain 6%. Tuoksu on kieltämättä mangoinen, mutta myös trooppisen paahteinen. Maussa on kevyttä katkeroa, sitrusta, paahteisuutta, leipäisyyttä.

2016-09-30-19-10-44

Tuoksusta erottuu mango, mutta maussa paahteisuus yliajaa kaiken. Jälkimaussa tulee tumman suklaan ja maitomaisen paahteisuuden mukana leimahdus mangoa. Ehkä mango smoothie IPA jäi niin tuoreeseen muistiin, että tämä mango-olut osoittautui pieneksi pettymykseksi.

Black IPAt maistuvat yleensä aikalailla samalta ja odotin tästä jotain päätä räjäyttävää kokemusta. Pientä mangon häivähdystä lukuunottamatta melko perussettiä. Black IPAksi hyvää kuitenkin.

Mangoinen ja paahteinen BIPA.

Omnipollo Magic #666 Black Mango IPA
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *