Ruotsalainen pieni kulttipanimo Omnipollo on niittänyt mainetta olutpiireissä jo pienen tovin. En ole päässyt vielä yhtäkään olutta maistamaan aiemmin, sillä ainakin Jyväskylän olutmestoista ne ovat pian loppuneet. Hanatavaraa panimolta ei ole tainnut vielä tullakaan tänne päin, joten kuivaksi on jäänyt suu panimon osalta.

Panimo on kohtuullisen uusi, vuonna 2011 perustettu jo palkintoja niittänyt Henok Fentien ja Karl Grandinin perustama pienpanimo. Omnipollo on niinsanottuja ”gypsy-panimoja”, eli panevat oluensa muiden tiloissa.

Onneksi ranskalainen nettikauppa Saveur Bière myy panimon oluita kosolti ja niitä tulikin ostettua viimeksi muutama jemmaan. Tänään maistoon pääsi Zodiac, kehuttu India Pale Ale. Panimon simplistiset etiketit ovat olleet mieleeni jo pitkään. Tämä saa kunnian olla ensimmäinen maistamani Omnipollon olut.

2015-04-02 23.12.37

 • Panimo

  Omnipollo

  Omnipollo

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saveur Bière

  Saveur Bière

 • Vahvuus

  6.2%

 • Hinta

  3.70€

Tuoksu on erittäin hyvä, sitruksinen, hedelmäinen. Perinteisen ipamainen, mutta tässä on tietysti vehnää mukana. Väri on kellertävä, vehnäolutmainen. Tuoksusta löytyy myös saippuaisuutta, vahvaa greippimäisyyttä. Miellyttävä tuoksu, jota nuuhkii mielellään. Vaahtoaa kovasti, eikä ota laantuakseen. Tovi pitää odottaa ennen maistoa.

2015-04-02 23.12.14

Maku on yllättävän kevyt! Odotin vahvempaa ja monipuolisempaa. Vehnä ja sitruuna sekoittuu jännästi keskenään. Vahva greippisyys ja sitruksisuus dominoi ja taustalta punkee hieman vehnää. Muuta en osaa tästä oluesta sanoa. Hyvä runko, vahvasti humaloitu, oikein maukas olut kaiken kaikkiaan. Liian suuret odotukset, mutta ei voi mitään.

Hyvänmakuinen sitruksinen ipa-vehnis-sekoitus.

Omnipollo Zodiak
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *