Alkossa vilahti silmään uudenlainen Mufloni-pullo. Porilaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin Mufloni-olut on saanut jo tietynlaisen statuksen oman maistelukokemuksen pohjalta, johon kuuluu reilut kymmenen erilaista Mufloni-olutta. Mosaic on tyylikäs, värikäs pullo, jonka design edesauttoi valintaa. Vehnäoluen ja india pale alen sotkeminen keskenään on ollut viime aikoina muotia, joten myös siitä syystä päätin kokeilla.

2015-06-18 23.44.01

 • Panimo

  Beer Hunter's

  Beer Hunter's

 • Tyyli

  India Pale Ale

  India Pale Ale

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

  Alko Jyväskylä Seppälä Citymarket

 • Vahvuus

  6.0%

 • Hinta

  4.28€

Mosaic kaatuu lasiin nätisti, hieman vaahdoten. Kaiken kaikkiaan tyylikäs olut kullankeltaiselta väriltään ja vaahdoltaan. Tuoksu on sitruksinen ja trooppinen, enkä vehnää erota laisinkaan, vaikka kuinka yritän.

2015-06-18 23.42.47

Maultaan tämä IPA on vahvanoloinen, vahvasti greippinen ja sitruksinen, vehnän heti jälkimaussa tasapainottaen makua. Yllättävänkin jykevä ja katkera IPA. Pidän vahvasta rungosta, josta ei alkoholisuus kuitenkaan puske läpi. Hefeisyys piilee jossain siellä taustamauissa, mutta happamuus ja katkeruus puskee niin pahasti läpi, että oikeaa vehnäisyyttä on vaikeaa erottaa. Käytetyt pale ale- ja vehnämaltaat sekä Mosaic- ja Columbus-humalat tulevat suhteellisen hyvin esille, mutta venhämallas jää pahasti kaiken ipa-myllytyksen varjoon.

Erittäin hyvä ja laadukas IPA, mutta vehnä jäi tästä vähän paitsioon.

Beer Hunter’s Mufloni Mosaic Vehnä IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. Adnams Jack Brand Mosaic Pale Ale - Huurteinen

  […] värikäs etiketti. Nimikin kiinnitti huomioni, sillä olinhan joku aika sitten arvioinut Beer Hunter’sin Mosaic-nimisen […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *