Olin työreissussa viime viikonloppuna, enkä päässyt samaan aikaan järjestettävään Helsinki Beer Festivaliin, enkä myöskään pariin muuhun samana viikonloppuna järjestettyyn tapahtumaan. Sain HBF:ään myös Facebookissa kutsua olutväeltä ja hieman harmitti että kaikki päättivät järjestää tapahtumia samalle viikonlopulle.

Perjantai-iltana oli kuitenkin työhommien kautta afterpartyt ja jatkojen jatkot päätettiin viettää oikeasti sen enempää suunnittelematta BrewDog Helsingissä. En ollut vielä ehtinyt käydä kyseisessä paikassa kertaakaan, joten pakkohan sinne oli käppäillä Mannerheiminkadun kupeesta. Olin kuullut jo olutharrastajakolleegoilta huhua, että hanassa on läjäpäin Omnipolloa, joka lukeutuu omissa kirjoissani yhdeksi parhaimmista pienpanimoista maan päällä.

aviary-image-1460754395493

Vuonna 2011 perustettu ruotsalainen pienpanimo on niinsanottuja kiertolais- tai gypsypanimoja eli panee oluensa muiden tiloissa. Omnipollo on tunnettu erityisesti uniikeista kokeiluistaan. Viime vuoden vappuna maistoin stouttia, jossa on käytetty yli sata kiloa vaahtokarkkeja. Kyseinen olut on nimeltään Hypnopompa ja sitä oli perjantaisella käynnilläni hanassa.

Kyselin vähän, mutta muita tummia oluita ei panimolta ollut hanassa ja tummannälkääni maistoin virolaisen Tanker Breweryn Külapidu-oluen, joka oli maistettu koivulla. Erittäin maukas stout ja koivunmaku tuli erikoisesti läpi.

Mutta jotain Omnipolloa oli saatava. Mango Smoothie IPA näytti sen verran erikoiselta, että otin sitä riskillä ison tuopin.

 • Panimo

  Omnipollo

  Omnipollo

 • Tyyli

  American IPA

  American IPA

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  BrewDog Helsinki

  BrewDog Helsinki

 • Vahvuus

  7%

 • Hinta

  13€

Raikkaasta tuoksusta spottasi hedelmäisen mangon ja greipin. Maultaan olus on äimistyttävän smoothiemainen mehujuoma. IPAn sitruksiset häivähdykset tulevat vasta jälkimaussa. Terävä ja raikas, erittäin hedelmäinen. Satun rakastamaan mangoa ja mangoa tästä löytyy kosolti. Olisi voinut mennä metsäänkin, mutta nyt kolahti ja lujaa. Erittäin uniikki pläjäys, jota tuskin enää koskaan tulee vastaan.

BrewDog Helsinki Omnipollo tap takeover + Mangus meetup + Mango Smoothie IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Sattumalta tiskillä minulle tultiin sanomaan, että Omnipollon edustaja on tuollanoin. Vaikka introvertti olenkin, päätin siinä myöhäisillan jo pienessä hiprakoissani mennä jututtamaan tyyppiä. Siinä sitten vaihdettiin pari sanaa, kehuin oluita ja kysyin mm. eroja Hypnopompa 2015 ja 2016 versioiden välillä. Muistiinpanoja en ottanut, eikä keskustelu ollut pitkä, mutta muistaakseni Magnus kehui tämänvuotista versiota paremmaksi.

2016-04-15 23.57.51

Mukava ilta ja mielenkiintoisia oluita. Harmillisesti oli jo kello sen verran paljon BrewDogiin saapuessamme, että jäi visiitti näihin pariin olueen. Olen silti iloinen, että yksi hyvä Omnipollon olut tuli maistettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *