Viikonloppu alkaa olla lopuillaan ja sunnuntaikin kallistui ehtoon puolelle, mutta oluelle ei ole koskaan huonoa hetkeä. Sierra Nevadan Torpedo Extra IPA on googlaustietojeni mukaan koristanut Alkonkin hyllyä, viimeksi vuonna 2010, jolloin olut on äänestetty myös olutoppaan marraskuun 2010 kuukauden olueksi.

Sierra Nevada Brewing Company on amerikkalainen panimoyhtiö, jonka perustivat alunperin kotioluenpanijat Ken Grossman ja Paul Camusi vuonna 1980. Tällä hetkellä panimo on käsityöläisoluita valmistamien jenkkipanimoiden yksi suurimpia tekijöitä. Kasvua on siis tullut melkoisesti kasariajoista. Eipä siinä mitään kun oluen laatu on säilynyt hyvänä.

Ostopaikka

Bier-deluxe-nettikauppa, Saksa. Tuotteen sivu nettisivuilla.

Hinta

2,79 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Sierra Nevada Brewing Company, Chico, Yhdysvallat.

Oluttyyli

India Pale Ale

Alkoholipitoisuus

7,2 %

Olut kaatuu lasiin aikalailla kerralla. Parin parin sentin vaahto peittää lasin pinnan. Tuoksu on perinteisen ipamainen, erittäin yksipuolisen sitruksinen, hivenen trooppinen.

2014-09-21 21.40.27

Maussa erottuu tanakka humalointi, greippisyys, sitruksisuus, havumetsäisyys. Hieno IPA, josta ei paljon moitteita löydy. Tasapainoinen, vahvuuteensa nähden raikas, eikä liian tungetteleva. Lämmetessä ja loppua kohden havumetsäisyys ja monimuotoisuus korostuu. Ei mikään mahtavin, eikä tajunnanräjäyttävin india pale ale, mutta todella ”petollisen” juotava. Ei yhtään pöllömpää.

IPA, josta yllättäen tykkäsin.

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *