Vaimo kävi Tallinnassa pikaviisiitillä ja samalla Uba & Humal olutkaupassa. Pikaviestimen kuvista oli vähän vaikea valita, sillä valinnanvaraa oli niin saamuristi. Tuliaisista valikoitui mukaan juuri tämä, Omnipollon kehuttu mutakakkustout. Harmikseni olutta tuli samantien Alkoonkin, harmistus sinänsä sillä olisi ollut niin monta muutakin vaihtoehtoa mitä ei olisi Suomesta hetkeen saanut. No, ei sen väliä, ainakin säästyi muutama euro, sillä olut on Virossa noin kahdeksan euroa, kun taas Suomessa joutuu pulittamaan 10,99 €.

2016-08-20 00.36.51

 • Panimo

  Omnipollo

  Omnipollo

 • Tyyli

  Imperial Stout

  Imperial Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Uba & Humal

  Uba & Humal

 • Vahvuus

  11%

 • Hinta

  ?€

Olut vaahtoaa jonkin verran, ei kaadu ihan helposti pystymalliseen hienostolasiin. Pullosta levähtää saman tien suklainen aromi. Odotettavissa on hyvä olut. Pikimusta väri ei anna epäilyksen häivää, tässä on stoutti isolla ässällä. Kuten muutkin vahvat Omnipollon oluet, kyseessä on erittäin experimentaali pläjäys. Maistaessa makumaailma suorastaan räjähtää suussa. Mausta löytyy ensialkuun suklaavanukasta, vaniljaa, pähkinää, cappuccinoa ja etenkin sitä mutakakkua. Mutakakkumainen jälkkäriolut, josta ei paremmasta väliä.

2016-08-20 00.38.38

Harvemmin maistaa yhtä leivosmaista olutta. Tässä on nautiskeluolut vailla vertaa. Erittäin, erittäin suklainen, ehkä suklaisin olut mitä olen maistanut. Makeudesta huolimatta mikään ei tahmaa, eikä maku ole liukas tai ellottava missään vaiheessa. Yhdentoista prosentin alkoholipitoisuus ei maistu tässä juuri lainkaan ja olutta on todella helppo juoda. Petollinen, maukas, upea olut.

Jälkiruokaoluiden aatelia.

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *