Vaput olen viime vuosien aikana ollut lähes selvin päin. Yleensä on tullut juotua jotain hyvää olutta yhden tai kahden annoksen verran, tai nautittua perinteisesti pilsneriä vappusaunassa. Tänä vuonna tein melko impulsiivisen teon ja ostin Lyme Bayn perinteistä simaa, kun huomasin sitä Alkon oluthyllyssä olevan. En miellä simaa olueksi ja olin vuosi sitten vannoutunut juovani alkoholipitoisista pelkästään olutta. Silti päätin tätä juomaa ostaa, vapun kunniaksi. Kerran sitä vuoden 2015 vappua vain juhlitaan.

Mitään sen kummempaa en tästä juomasta tiedä kuin että se pohjautuu jo babylonian aikoihin, eli parhaimmillaan 2000 eKr. Kyseessä on jopa vanhempi juoma kuin olut.

 • Panimo

  Lyme Bay

  Lyme Bay

 • Tyyli

  Mead

  Mead

 • Pakkaus

  750

  750 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  14.50%

 • Hinta

  10.43€

Juoma tuoksuu vahvasti hunajalle. En juuri muuta tuoksusta erota. Kaatuu lasiin kerralla, ei vaahtoa juuri laisinkaan.

Maistuu myös hunajalle, kuten hunajapohjaiselta simalta voi odottaa. Erittäin makeaa, sokerista litkua. Kuin hunajaa sokerikuorrutuksella.

Nyt tuntuu hölmöltä, sillä eihän tämä ole muuta kuin makeaa, sokerista, viinaista hunajaa. Juon oluita, mutta juon nyt simaa. Äklöä tämä on, mutta ei anneta sen pilata hyvää vappua! (Hukkaan meni pullo)

Sokerinen simajuoma.

Vappu 2015 – Lyme Bay Traditional Mead
Rated 1.5/5 based on 654 reviews
1.5 Star Rating

0 kommenttia

 1. Vappu 2015 - Omnipollo Hypnopompa - Huurteinen

  […] Todella erikoinen ja tietyllä tavalla ällöttävän makea, mutta olen tyytyväinen että paahteisuutta on ainakin puolet oluesta, mikä pitää kokonaisuuden helposti kasassa. Perverssillä tavalla pidän tästä ja sopii oikein hyvin vappujuomaksi. Ainakin paremmin kuin sima. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *