Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiöltä on tullut nautittua monenmonta olutta (piti tarkistaa, vuoden 2011 jälkeisen olutpäiväkirjan laskelman mukaan 17 erilaista), mutta yksikään ei ole päässyt arvioon asti tänne Huurteisen puolelle. Prykmestar-olutsarjaa löytyy runsain määrin niin Alkosta kuin ruokakaupoistakin ja laatu on pysynyt reippaasti keskiarvon paremmalla puolella. Ainoa, johon en niin syttynyt oli Sibelius-olut. Sen sijaan Double IPAa on tullut ostettua pariinkin kertaan.

Ensin hieman Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiön eli VASPin historiaa, sillä onhan kyseessä ensimmäinen arvio panimon oluesta. VASP on perustettu Uudessakaupungissa vuonna 2008 (verkkosivujen mukaan, WikiPedia sanoo että 2007, mutta lienee semantiikkaa). Panimon oluet ovat niittäneet palkintoja kosolti ja panimon ehkä tunnetuimpia oluita on Prykmestar SavuKataja, joka myös palkittiin vuoden 2009 parhaana oluena. Hyvä on olut, kuten panimokin.

Alkon pääsiäisoluista tarttui matkaan Prykmestarin suklainen pääsiäisporter, joka lupaa paljon.

 • Panimo

  Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö

  Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö

 • Tyyli

  Porter / Stout

  Porter / Stout

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä Seppälä Prisma

  Alko Jyväskylä Seppälä Prisma

 • Vahvuus

  7.5%

 • Hinta

  4.94€

Olut kaatuu lasiin melko köykäisesti, hieman vaahdoten. Vaahto katoaa nopeasti ja jäljelle jää kevyesti kupliva pikimusta neste. Tuoksu on huumaavan suklainen, pehmeä, erittäin miellyttävä kaiken kaikkiaan. Sitä perinteistä limppuisuutta ja paahteisuutta ei esiinny ollenkaan vaan tuoksu peittyy suklaisuuden taakse.

2015-04-02 21.29.28

Maku on ensifiiliksiltään kuin pääsiäismunaa joisi. Oikein suklainen, sellainen esanssisen suklainen, eli makea, suklaamunainen. Tässä on käytetty aromeita ja kaakaoita, ei niinkään maltaita makeutukseen. Suklaisuutta tai kaakaoisuutta, kermakahvisuutta, kevyttä hiilihappoisuutta. Maltaita ja humaloita tästä ei juuri maista. Minä tykkään, mutta voi olla monelle liian makeaa.

Keinotekoisuudesta huolimatta sopivaa vaihtelua. Vaikka pidin, en lähtisi tätä porttereista ensimmäisenä suosittelemaan.

Pääsiäisolueksi osuva – makeaa suklaata mahan täydeltä.

Prykmestar Suklainen Pääsiäisporter
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *