Hop Huntersin kaksikon koodaavampi osapuoli on tullut vastaan pienissä Jyväskylän olutpiireissä Hiisi-istujaisten ja bloggarikolleegojen kautta, mutta myös työkuvioista. Männäviikolla olin ihan muissa asioissa piipahtamassa eräällä toimistolla tapaamassa Jesseä, jolta sain yllätyksekseni myös heidän uuden portterin mukaani. Minulla on ollut tapana kirjoittaa aivan jokaisesta ilmaiseksi saamastani epäkaupallisesta oluesta (ellei toisin toivota), enkä tee poikkeusta tälläkään kertaa.

Hop Hunters ei ole tunnettu pelkästään omista oluistaan, vaan ennen kaikkea maailmankuulusta Instagram-yhteisöstään sekä nettipalvelustaan, jossa bongaillaan oluita kuin lintuja konsanaan – ja keskustellaan niistä.

Hop Hunters on tehnyt kotioluidensa lisäksi myös Hiisin kanssa ainakin kaksi kauppojen ja ravintoloiden valikoimaan päätynyttä olutta, TUFF Hop (double IPA) ja Double Double (imperial pils/lager), joista molemmat ovat olleet mielestäni mainioita. Jätkillä on hyvä meininki, hands down.

2016-11-16-18-21-25

Käsitin että olut on kaksikon 23. batch, eli panokerta, joka pantiin 13.8.2016. Tämä on toinen versio viime vuonna pannusta samannimiseestä portterista, joskin hieman vahvemmasta versiosta, joka onnistui panomiesten mukaan hyvin. Nauttimislämpötilaksi sain suositukseksi Chilled (8°-12° C) tai Cellar (12°-14°C). Jääkaapissa tuo oli, ja pienen tovin pöydällä, joten enemmän lokeroituu chillediin. Siitä minä pidänkin.

 • Panimo

  Hop Hunters

  Hop Hunters

 • Tyyli

  Porter / Stout

  Porter / Stout

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  5.2%

 • Hinta

  ?€

Brew You Porterin tuoksu huumaavan paahteinen ja limppuinen, hyvin portterinomainen, kuten kuuluukin. Olut on läpikuultamattoman musta, vaahtoaa kaataessa, mutta hienostuneesti. Laadukas vaikutelma jo ennen maistoa.

Saamieni speksien mukaan maltaissa on käytetty Pale-, Munich-, Vienna-, Weyermann Carafa III, Crystal 150L sekä Special B -maltaita, ilmeisesti kauraa, laktoosia ja dekstroosia hieman seassa. Käytetyt humalat ovat Cascade ja Fuggles.

Maku toimii välittömästi. Hyvin täyteläinen ja sopusuhtainen olut. Mausta löytyy paahteista maltaisuutta, kahvisuutta, maitosuklaisuutta, kaurakeksisyyttä. Laktoosin käytön huomaa tässä miellyttävänä pehmeytenä ja milkstouttimaisena maitosuklaisuutena. Erittäin maukas, onnistunut, lempeä portteri kaiken kaikkiaan.

Jos tyyleillä lähtee hifistelemään, tämä on jopa mielestäni enemmän milk stoutin suuntaan kallellaan, sillä laktoosi tuo mukaan kosolti maitosuklaamaista pehmeyttä, maltaat makeutta ja perusportterin kaltainen katkera viba loistaa poissaolollaan. Maukas paahteisen suklainen, hyvärunkoinen pläjäys. Kenties parhaita porter-tyylilajin alla kulkevia oluita, joita olen saanut kunnian maistaa. Voisi aivan hyvin olla kaupallinen olut. Loistosuoritus jälleen kerran Hop Huntersin pojilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *