Saksasta tulee yleensä hyvää olutta, mutta Neuzeller Kloster-Bräu, eli Neuzellerin luostaripanimo on pettänyt kerta toisensa jälkeen. Olen maistanut näiltä tähän mennessä neljä erilaista olutta, joista ainoastaan talven 2014 Winzerbier pilsneri on toiminut, ja sekin saunassa.

2015-02-28 20.12.15

Jännä, että tämänkin ikäinen, alunperin jo 1100-luvulta asti olutta pannut panimo on laadultaan näin surkeaa. Kuka näitä oikein juo ja miksi? Neuzeller Klosterin oluet ovat olleet todella pahanmakuisia ja niitä harvoja, joita on joutunut kaatamaan viemäristä alas. Siksi vähän epäröin aina kun näen panimon uutta pulloa jossain ja harvemmin enää tulee ostettua. Alkoon oli ilmaantunut lambicien viereen Neuzeller Kloster-Bräun Kirsch Bier, joka on kuitenkin radler, eikä lambic.

 • Panimo

  Neuzeller Kloster-Bräu

  Neuzeller Kloster-Bräu

 • Tyyli

  Radler

  Radler

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

  Alko Jyväskylä keskusta Sokos

 • Vahvuus

  4.8%

 • Hinta

  3.66€

Hieman mietityttää ennen maistoa. Melkein osaa jo odottaa ennalta että rahaa meni taas kankkulan kaivoon. Kirkkaanpunainen olut kaatuu lasiin ja jättää kuohkean punertavan vaahdon jälkeensä. Olut tuoksuu maltaisen kirsikkaiselle.

2015-02-28 20.11.56

Maultaan tämä on, no, kirsikkainen, mutta ei kovin makea. Hapan, melko yksitoikkoinen kirsikkaradler. Se ällöttävä Neuzeller Klosterin tavaramerkkisivumaku on enimmäkseen piilossa, kenties dominoivan kirsikan takia, mutta tulee kuitenkin melko puistattavasti esiin jälkimaussa. Tai ehkä sen jo tunnistaa, tämä on viides (ja todennäköisesti viimeinen) tämän kurapanimon tuotteista.

Ei tämä kyllä kovin hyvää olutta ole, enkä edes ymmärrä miksi ostin. Varsinkin kun en edes pidä kirsikan mausta. Paria hyvää kirsikkalambicia olen kyllä maistanut ja olen niistä tykännyt. Tämä on kyllä niin kaukana niistä, ettei pysty edes vertaamaan.

Puoli pulloa sain juotua ja sitten meni viemäriin. Älä osta. Ensifiiliksistä pitää laskea vielä tähdellä.

Melko kelvoton tekele tämäkin.

Maailman surkein panimo? – Arviossa Neuzeller Kloster-Bräu Kirsch Bier
Rated 1/5 based on 3456 reviews
1 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *