Koska tämä on ensimmäinen kirjoitus kategoriassa Saunaoluet, selitys lokeroinnista lienee paikallaan. Saunaolueksi miellän suurimman osan Pils- ja Lager-tyyppisistä olusista. Jotkut harvat ale-oluet pääsevät myös saunaoluen kunnialliseen kategoriaan. Kategoria saattaa sisältää jotain erikoisempaakin, mutta aikalailla bulkin rajamaastossa mennään.

Hyvä saunaolut ei ole liian tunkkainen, liian erikoinen, eikä liian tumma. Hyvän saunaoluen täytyy olla vaalea, raikas, kevyt, helposti juotava ja virvoittava. Parhaita saunaoluita ovat tällä hetkellä Pajari Pils ja Kukko Vahva Pils. Näistäkin varmasti arviot kun seuraavan kerran satun ostamaan.

Pääsiäiseksi ostimme kolmen päivän ruoat Lidlistä, joten kävin samalla tarkistamassa Jyväskylän Seppälän Lidlin oluttilanteen. Kuten epäilinkin, se ei ollut juurikaan miksikään muuttunut. Samaa peruslaaria saatavilla. Sauna oli kuitenkin tiedossa ja olutblogin perustaminen mielessä otin kuitenkin testiin pari tutun näköistä pulloa.

Ensimmäisen kerran maistoin Perlenbacheria Untappdin mukaan 11. marraskuuta 2011, mutta silloin muistaakseni kyseessä toinen versio siitä, jota sai puolen litran tölkissä. Kulkenee nimellä Perlenbacher Premium Pils. En muista tarkkaan enää detaljeja edellämainitun suhteen, mutta tuskin laadultaan kuitenkaan eroavat toisistaan kummemmin.

Oluen historiasta ja valmistuksesta ei oikein löydy tietoa, onhan kyseessä Lidin lanseeraama tuote. Perinteisen geneeristä saksalaista tämä näyttäisi olevan.

2014-04-21 22.21.56

Tuoksu

Leipäinen ja viljainen, melko perusoluelta tuoksuu.

Väri

Ilmeisen vaalea, kirkas.

Suutuntuma ja maku

Melko perus, vähän tunkkainen, ikävähkö pisteliäs jälkimaku kun mennään puolessa välissä pulloa. Metallisuutta. Pilsnerissä kuuluu mielestäni olla hyvin makua, sekä mukavan katkeraa jälkimakua, mutta ei näin pisteliästä.

Melko kevyt, vetinen, sopivasti hiilihappoja. Pilsnerille tyypillinen kitkerä jälkimaku. Ensifiiliksiltään ei kovin kummoinen olut. Tätä ostaa vain testiksi, jos on rahat lopussa tai mikään muu kuin Lidl ei ole auki tai parempaa kauppaa ei ole saatavilla.

Tuomio

Melko kehno olut, eikä juuri toimi saunassakaan. Ostan jatkossa vain jos olen unohtanut saunajuoman Lidliin mentyäni, enkä jaksa sen takia kauppaa vaihtaa.

Tuskin ostan uudelleen.

Saunaolut: Perlenbacher (Lidl)
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Ensimmäisen bloggauksen mietteitä

Mietin pitkään haluanko pisteyttää Ratebeer.com-tyyppisesti, koska en hifistelyn perään ole ollut ennenkään. Vaivalloista. Lopulta päätin, että käytän samaa pisteytysmenetelmääni, mitä olen aina käyttänyt, nimittäin Untappdin 0.5-5-skaalaa. Samalla pystyn tarvittaessa muuttamaan pisteytystä arviota kirjoittaessa, sillä joskus vasta ensimaistelujen jälkeen muodostuu se kokonaiskuva ja lopullinen tuomio varmistuu vasta kun pullo tai tuoppi on tyhjä.

Blogin pystyyn pistämisen idea oli enemmänkin tavallaan ”pakottaa” itseni paneutumaan juotuihin oluihin hieman enemmän, kaivamaan niistä tietoa ja sitä kautta laajentaa tietämystä ja keskittyä oluseen kokonaisvaltaisesti enemmän. Hyvä fiilis näin ensimmäisen ”oikeasti” arvioidun oluen jälkeen.

0 kommenttia

 1. Kalervo Sipiläinen

  Ruskea pullo 0,5 l oli todsella aivan eri tavaraa ja kunnollista sellaista ja eli heti takaisin myymälöihin.
  Se vihreä 0,33 l on ihan jotain muuta, aivan litkua!

  Vastaa
 2. Ike

  Ärsyttävästi Lidl tuntuu arpovan vaihtelevaa sisältöä geneeristen merkkiensä alle. Äskettäin ostin kahta eri Perlenbacher-merkillä myytävää tuotetta, toinen 0,5 l vihreässä tölkissä ja toinen 0,33:n mustassa. Vihreä oli varsin hyvää saunaolutta, freesi hivenen mesinen maku kuitenkin vailla häiritsevää äitelyyttä. Musta taas lattea, väsynyt, karvaahko edelliseen verrattuna, olisi saanut jäädä ostamatta. Liekö vihreä pullossa vielä kolmatta sorttia? En ihmettelisi jos tulevat jopa eri panimoista. Vihreän tölkissä ainesosista mainitaan humala, mustassa humalauute, joten liekö tällä vaikutus tuotteen aromikkuuden puutteeseen

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *