Kiteen Panimo on suomalaisista pienpanimoista tuoreimpia tapauksia. Kiteen Panimon eli VO Brewery Oy on perustettu syyskuussa 2012 ja ensimmäiset oluet ilmaantuivat kauppoihin syksyllä 2013. Kiteen Panimo on tällä hetkellä ainoa Pohjois-Karjalassa toimiva panimo.

Panimon ensimmäisissä erissä oli ilmeisesti ongelmia pullotusten kanssa, ainakin Pajari IPA:n kohdalla jouduin pettymään karvaasti, eikä ole sen jälkeen huvittanut Pajari-oluita ostaa kun kuulin ongelmista laajemmaltikin. Pils on kuitenkin sytyttänyt alusta asti, vaikka ensimmäisellä kerralla vähän hiilihapottomaksi jäikin. Flättiys ei toisaalta saunassa oikeastaan haittaa.

Tämä on neljäs kerta kun tätä saunaolueksi ostan. Ei petä koskaan.

2014-05-07 21.26.53

 • Panimo

  Kiteen Panimo

  Kiteen Panimo

 • Tyyli

  Pilsner

  Pilsner

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.6%

 • Hinta

  4.39€

2014-05-07 21.26.27

Maku erittäin maltainen ja täyteläinen markettiolueksi. Ihastuin ikihyvin jo ensimmäistä kertaa kun tätä saunassa nautin.

2014-05-07 21.27.18

Maku on aika lyhyt, mutta ei liian lyhyt. Pilsmäistä pistävyyttä ei juurikaan ole, vaan se on korvattu maltaisella pehmeydellä ja silti olut osaa olla mukavan raikas ja virkistävä. Runsas, leipäinen, maltainen suutuntuma.

Tämä olut täyttää omat saunaoluen kriteerini: helposti juotava, raikas, ei liian kompleksi, mutta maukas siitä huolimatta. En enää osaa kuvitella Pajari Pilsiä minnekään muualle kuin saunaan, enkä rehellisesti sanottuna tiedä toimiiko tämä olut yhtä hyvin muissa yhteyksissä. Toisaalta, todennäköisesti toimii, koska hyvä olut toimii missä vain.

Yksi parhaista saunaolusista.

Saunaoluena Kiteen Panimon Pajari Pils
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *