Viimeisimmästä Huurteisen saunaolut-kategorian oluesta on vierähtänyt tovi. Tällä kertaa mukaan tarttui Sonnisaaren pilsner. Pilssit ovat tunnetusti saunassa omimmillaan lagereiden muassa, sillä saunan kuumuudessa ja löylyissä toimii parhaiten raikas ja yksinkertainen, vaalea olut.

Maistilan lisäksi Oulun ylpeyksiä on Sonnisaari, jonka oluet ovat olleet lähes järjestään timanttista tavaraa. Pilsner on panimon ensimmäinen olut ja Sonnisaari itse mainitsee oluen kuvauksessa saunan. Jes, ei siis mennyt metsään, vaikka en olutta valitessa lukenutkaan oluesta vielä mitään ennakkoon.

Sonnisaarelta en ole aiemmin kovin montaa olutta maistanut, sillä heidän oluitaan ei hirveästi ole Jyväskylässä näkynyt. Panimon Mälli sour ale tuli maistettua viime vuoden SOPPissa – erinomainen.

Sonnisaari panimon ensimmäinen vakiotuote toimii sekä monipuolisena ruokajuomana että janon sammuttajana saunassa. Olut on voimakkaasti humala-arominen (kuivahumaloitu), mutta samalla hyvin suuhun sopiva. Saksalaisen esikuvien mukaisesti jyväviljaisen maltainen, mutta samalla hyvin kuiva.

 • Panimo

  Sonnisaari

  Sonnisaari

 • Tyyli

  Pilsner

  Pilsner

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.7%

 • Hinta

  ?€

Olut maistuu maltaiselta, ruohoiselta. Pureva katkeruus jää kivasti kitalakeen. Täyteläinen pilsneriksi ja erittäin tyylipuhdas esitys muutenkin. Tämä on suomalaisten pilssien aateliaa, jota nauttii mielellään saunassa. Maku on yksinkertaisen maltainen, kuten pilsnerin pitääkin. Toivoisi, että pullon sisältö ei loppuisi koskaan.

Pilsnerien parhaimmistoa. Erityisesti saunassa.

Saunaoluena Sonnisaari Pils
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *