Tanskalaisen pienpanimon olusia on tullut maistettua jo lukuisia. Mikkellerin olut on usein laadullisesti sellaista, että ei kehtaa jättää tilaisuutta käyttämättä. Yhtään huonoa Mikkellerin olutta ei ole tullut vielä vastaan.

Tämän panimon olutta en ole ennen Huurteisessa arvostellut, joten pieni esittely on paikallaan. Mikkeller on tanskalainen vuonna 2006 perustettu pienpanimo, jolla ei ole omia panimotiloja. Kyseessä on siis ns. gypsy-panimo, joka panee oluensa muiden tiloissa. Pienelle panimolle poikkeuksellista ja kunnioitettavaa on, että panimo ehtii vuodessa valmistamaan niin laajan skaalan olutta, että Panimolta löytyy oikeastaan olutta ihan joka lähtöön. Panimo omistaa myös kolmisen pubia, sekä myymälän. Veivilistalle ehdottomasti noissa käyminen.

Panimon oluet ovat kokeellisia ja rajoja rikkovia, eikä tästäkään osannut odottaa ihan peruspilsneriä. Maussa on huhuttu olevan ainakin savua. Epätyypillistä pilsnerille, mutta erinomainen haaste valmiina otettavaksi.

Tällä kertaa mukaan sattui siis Mikkellerin pilsner, jota ajattelin kokeilla tällä kertaa saunaoluena. Miellän Mikkellerin oluet vähän liian hienoksi saunaan, mutta koska kyseessä on pils-olut, päätin ottaa riskin. Pilsnerit kun tuppaavat usein sopimaan loistavasti saunan löylyihin vaatimattomalla, mutta pistävällä maullaan.

 • Panimo

  Mikkeller

  Mikkeller

 • Tyyli

  Pilsner

  Pilsner

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  S-market Ykkösrasti Kuopio

  S-market Ykkösrasti Kuopio

 • Vahvuus

  4.6%

 • Hinta

  4.95€

Löylyjen lämmittäessä mukavasti on aika maistaa olutta. Maku on miellyttävä, tavallaan perinteisen pilsnermäinen, mutta kuitenkin erittäin erikoinen ja laadukas. Savuisuus puskee sopivasti läpi ja tuo loistavaa sävyä olueen. Nimenomaan savuisuus on hieman mieto, mikä sopii loistavasti saunaan. Löylyissä erittäin maistuva olut – ei vaadi liiempiä analyysejä, mutta on silti loistavan erilainen saunaolut.

2014-07-04 23.37.44

Makumaailmaltaan ja mallaspohjaltaan RauchPils on jopa hieman palealemainen, jopa ipamainen, mutta ei ollenkaan liikaa. Pysyy sopivasti rajojen sisällä, eli sopii hienosti saunaseuraksi.

Tämä on olut, jota varmasti ei ole aiemmin kytketty saunaolueksi, mutta minä nautin tästä oluesta perjantaisaunassa täysin rinnoin. Lähes täydellinen saunaolutkokemus.

Huikea olut saunassa ja sellaisenaan.

Mikkeller RauchPils suomalaisessa saunassa
Rated 4.5/5 based on 1273 reviews
4.5 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. Kakkaolut Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel - Huurteinen

  […] Tanskalaispanimo Mikkeller on monelle harrastajalle tuttu panimo, joten jätän esittelyt väliin. Panimon historiasta olen kirjoittanut ensimmäisessä Mikkeller-olutarviossani. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *