Saimaan uutuuksia on tullut maisteltua viime aikoina, kiitos myös Saimaan maistelukontribuution. Pilsnereitä tulee kokeiltua oikeastaan pelkästään saunassa, mutta tällä kertaa lähti maistoon ilman saunaa, sillä olen ollut tällä viikolla kuumeessa, enkä tohtinut ottaa riskiä ylimääräiseen lämpötilan kohottamiseen. Nyt pääsenkin siis pitkästä aikaa ihan aidosti pilssin mauille ilman että saunan vesihöyry ja makuaistit turruttava kuumuus on kokonaisuuden tiellä.

 • Panimo

  Saimaan Juomatehdas

  Saimaan Juomatehdas

 • Tyyli

  Pilsner

  Pilsner

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Olut kaatuu lasiin helposti, ilman mitään massiivisia vaahtoiluja. Tuoksu on tyypillisen pilsmäinen/lagermainen ruohoisuuksineen ja maltaisuuksineen, en näistä tuoksuista osaa muuta sanoa kuin että perinteistä, tyylipuhdasta ja tavallaan ”perus” olutta vaikuttaa olevan. Maultaan Saimaan Pils on perinteisen maltainen, mutta täyteläinen sellainen, viljainen. Perusoluen leimaava metallisuus ei tule häiritsevästi esiin, vaan enemmänkin miellyttävä voisuus ja maltaisuus, jota hyvästä pilssistä haenkin.

2015-09-26-18.16.05

En ole maistanut Marsalkka Pilsiä, joten ei ole vertailukohtaa, mutta arvioiden mukaan tämä uudempi Saimaan oman sarjan Pils on saanut positiivisemman vastaanoton. Oikein mainio pils kaikin puolin ja tulen hankkimaan kaupasta jatkossakin. Seuraavan kerran pitää kokeilla miten tämä toimii saunassa. Varmasti toimiikin.

Saimaan Juomatehdas Pils
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Arviot toisaalla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *