Saimaan panimo on petrannut olusiinsa viime aikoina, niitä kun on notkunut kauppojen hyllyllä melkoisen runsaasti. Hyvä niin, sillä yleensä panimon oluet eivät ole pettäneet. Viimeisimmästä saunaolutarviosta on jo kuukausia, joten on aika korjata tilanne.

2015-04-03 20.57.02

  • Panimo

    Saimaan Juomatehdas

    Saimaan Juomatehdas

  • Tyyli

    Pale Lager

    Pale Lager

  • Pakkaus

    Tölkki 500

    Tölkki 500 ml

  • Ostopaikka

    Saatu panimolta

    Saatu panimolta

  • Vahvuus

    4.5%

  • Hinta

    ?€

Sauna sata-asteiseksi ja tölkki auki. Löylyissä makuaisti hieman turtuu, joten saunaan sopii parhaiten tietenkin pilsnerit ja lagerit, tai jopa raikas pale ale. Saimaan vaaleasta lagerista ei juuri ole ennakko-odotuksia, sillä olut on kohtalaisen uusi. Sana ”vaalea” nimessä viittaa pale-maltaisiin ja etiketistä luntatessa käykin ilmi, että oluessa on käytetty jenkkihumalia kuten Cascade, Chinook, Citra ja Columbus, sekä Cara Pale. Vehnääkin tässä on mukana. Melkoinen humalasekoitus siis, eikä ihme että maku on palealemainen, eli sitruksisen raikas.

Löylyissä olut maistuu mainiosti ja on oivaa vaihtelua perinteisille pilsnereille. Tätä kannattaa ostaa saunaan testiksi.

Tykkään muuten Saimaan Juomatehtaan yritysilmeestä niin sivustolla kuin tölkkien kyljessäkin. Yksi parhaista ulkonäöllisesti.

Maukas sitruksinen olut, joka sopii niin saunaan kuin vilvoitteluunkin.

Saimaan Juomatehdas Vaalea Lager saunajuomana
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *