Ajattelin ensin, että pidän parin viikon tauon viime viikon festaroinnin jälkeen oluestakin, mutta tänään Huurteinen on näköjään Suomen olutblogien top100-listalla kolmantena ja hiljattain Huurteinen ylitti 1000 kävijän rajan. Tämä on huikeaa siihen nähden, että blogi ei ole ollut kuin reilun kuukauden pystyssä. En ollenkaan odottanut tällaista, mutta tätä on ehdottomasti syytä juhlistaa! Lisäksi tänään kannustetaan Suomi voittoon mm-jääkiekossa.

Valitsin illan olueksi To Øl Total Hubriksen, sitruksisen oluen, joka on paljolti kehuttu. Tanskalainen köpikseläinen To Øl on uudehkoista mikropanimoista yksi suosikkejani. Panimo on vuonna 2010 perustettu niinsanottu ”gypsy-panimo”, eli ei suoranaisesti omista omia vermeitä vaan tekee oluensa pääosin muiden pajoilla. Jos olen oikein ymmärtänyt niin To Øl tekee paljon olusistaan Mikkellerin tiloissa tekee paljon yhteistyötä mm. Mikkeller-panimon kanssa, joka on myös yksi tunnetuista tanskalaisista gypsy-panimoista (kiitos Harrille korjauksesta!).

2014-05-25 20.42.46

 • Panimo

  To Øl

  To Øl

 • Tyyli

  Pale Lager

  Pale Lager

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  3.99€

Hieman sihahtaa vaahtoa pullosta ulos avatessa, jo ennen lasiin kaatamista. Ääni on merkki hyvästä hiilihapotuksesta. Hieman tumman kellertävä väri, mukavan värinen. Vahvan sitruksinen ja greippinen, miellyttävä tuoksu.

2014-05-25 20.43.40

Maku on mitä tuoksun perusteella odottaa saattaa eli räjähtävän sitruunaista ja greippistä, mukavan kiprakka ja hedelmäinen olut. Raikas, voimakas humalointi, katkera jälkimaku. Pitkä ja täyteläinen, markettiolueksi hipoo täydellisyyttä. Ei tunnu yhtään lagerilta, vaan muuten vaan hyvältä kalpealta oluelta. APA/IPA-akselilla jos pitäisi tehdä vertailua tähän, saattaisin olla aikamoisessa pulassa.

2014-05-25 20.44.00

Takaetiketti:

A selfish, never seen anything like this motherfucker, unique and if it should say itself; brilliant hoppy lager created between the self-centered beer empreros: Danish To Øl and swedish Ølrepubliken.

Sopii oikein hyvin kesäiseen nautiskeluun. Ei paljon pahaa sanottavaa tästä oluesta.

Upean kirpeä olut.

To Øl Total Hubris
Rated 4/5 based on 874 reviews
4 Star Rating: Recommended

0 kommenttia

 1. harrimetsajoki

  Mikkellerillä ei myöskään ole omaa panimoa.

  Vastaa
 2. Rolle

  Harri, Aivan totta, kiitos korjauksesta! Ilmeinen aivopieru, koska jäänyt jotenkin mieleen kun on tullut monta kertaa vastaan To Ølin ja Mikkellerin yhteistyön tuloksena syntynyttä olutta. Korjasin tekstin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *