Tammikuussa Rekolan panimolta tuli uutuuksia, mm. Kaffe Stout, Talven Tähti uudella reseptillä ja Suomi 100-vuotta Juhla Pils. Olen ollut työelämässä sen verran kiireinen, että varsinaiset erikoisoluen maistelut ovat jääneet Hiisin helmikuista olutiltamaa lukuunottamatta aika vähiin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Fiskarsilainen Rekolan Panimo on suomalaisista pienpanimoista ollut aina yksi suosikeistani, mutta Rekolan oluet ovat viime aikoina jääneet vähän paitsioon. Knoppitietona sanottakoon, että Rekolan Panimo ei valmista yhtäkään IPAa. Se jos jokin on kunnioitettavaa, sillä IPAa tulee ihan joka tuutista.

Huurteisen viimeisin Rekolan arvio on vuodelta 2015. Sen verran täytyy palautetta antaa, että viimeisin Rekolan toimittama tämän vuoden Talven Tähti -versio oli todennäköisesti pilalla, sen verran vihanneksinen, pistävä ja ellottava sivumaku, että ei pystynyt viimeistelemään pulloa. Aivan eri luokkaa kuin vuoden 2014 versio, jonka arvostelin myös tänne Huurteiseen. Ymmärrän, että reseptiä on muutettu, mutta nyt kyse ei ollut edes siitä.

Sitten itse arvio-oluseen. Rekolan mukaan tämä olut on tsekkityylinen, tyypillisen voinmakuvivahteinen. Parin vuoden aikana oluesta on tehty useita koe-eriä ja viimein löydettiin sopiva hiiva+resepti-yhdistelmä, jolla nykyinen diasetyyli saatiin aikaan. Pilssiä ei oikeastaan saa enää hirveästi mistään, hanasta sitä on löytynyt tammi-helmikuussa ainakin helsinkiläisistä ravintolosita.

 • Panimo

  Fiskarsin Panimo

  Fiskarsin Panimo

 • Tyyli

  Pilsner

  Pilsner

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  ?€

Oluessa tuoksuu puhdasta märkää ruohoa ja heinää. Hyvin pilssille tyypillinen ”kaljamainen” tuoksu. Maultaan olut on rapsakas, viljainen, yrttinen, sopivarunkoinen. Ei tämä tietenkään millekään Urquellille vetoja vedä, mutta ei missään nimessä hassumpi suomalainen pilssi. Vaikka bulkkia tästä ei tietenkään tee millään, tämä on yllättävänkin ”peruslagerimainen”.

Sopii joka tilanteeseen ja voisi suositella kenelle tahansa. Voinmakuakin löytyy sopivasti, olisin ehkä vielä enemmän odottanut sellaista voimaista rapsakkuutta. Oikein hyvä pilsneri, jota juo mielellään ihan vaan oleskeluoluenakin.

Tyylipuhdas tsekkityylinen pilsneri. Suomelle oivallinen, tyylilajiltaan perinteinen juhlanviettolut.

Rekolan Panimo Suomi 100 vuotta Juhla Pils
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Oluesta muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *