Tämä Rekolan minulle lähettämä olut kerkesi olla jemmassa niin pitkään, että panimon nimikin ehti vaihtua toiseksi. Rekolan Panimo on nyt Fiskarsin Panimo, vaikka tässä etiketissä lukeekin vielä vanha nimi. Panimo sijaitsee Fiskarsin pienessä kylässä (se on siellä jossain Helsingin ja Turun välimastossa, Raaseporin lähellä), mistä nimivaihdoskin juontuu.

Viime kuun alussa arvioin korruptiopaketissa mukana tulleen Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi tehdyn pilsnerin. Talven Tähti -olut ei ollut kelvollinen arvioitavaksi, en tiedä oliko muilla samankaltaisia kokemuksia, mutta minun pulloni oli juomakelvoton jostain syystä.

Kaffe stoutille on kovat odotukset, olen nimittäin kahvin sekä kahvisten oluiden ystävä.

Vahvuutta 5,5 prosenttiyksikköä, juotavaa puoli litraa. Musta, ulkonäöltään upea olut. Tuoksussa sumppia, maitokahvia, leipäistä maltaisuutta. Olutta on kuulemma makeutettu laktoosilla, joten tämä kallistunee sweet/milk stout kategoriaan. Maku on äkkiseltään maitokahvinen, melko makea. Kevyehkö, mutta rungoltaan juuri sopiva.

 • Panimo

  Fiskarsin Panimo

  Fiskarsin Panimo

 • Tyyli

  Milk Stout

  Milk Stout

 • Pakkaus

  500

  500 ml

 • Ostopaikka

  Saatu panimolta

  Saatu panimolta

 • Vahvuus

  5.5%

 • Hinta

  ?€

Tyylipuhdas esitys, joka osuu juuri siihen sweet spottiin. Milk stoutit ovat makeita, eikä tämäkään tee poikkeusta. Perus maitokahvia erikoisempaa tästä ei saa, siksi ei voi ihan överisti hehkuttaakaan. Mutta ihan jepa, jos tykkää makeasta kahvista. Olen tottunut lisäämään normaalisti kahviini maitoa ja sokeria, joten hommahan toimii. Kiitos panimolle maistiaisesta!

Vallan kelpo maitokahvistout.

Rekolan, eli Fiskarsin Panimon Kaffe Stout
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Olut muualla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *