Italialaiselta BrewFistiltä olen juonut aiemmin vain yhden oluen, Terminal pale alen, josta pidin kovasti. Olen ymmärtänyt että nämä italialaiset ovat pitäneet hyvää laatua yllä, sillä panimosta kuulee pelkkää hyvää. Eipä toista samankaltaista uniikkia italialaispanimoa tulekaan oikeastaan mieleen.

BrewFist on tällä hetkellä kahdeksan henkilön voimin toimiva pienpanimo Italian pohjoisosasta, Lombardian maakunnassa sijaitsevasta Codognosta. Panimolla on toistakymmentä uniikkia olutta, joista osaa näkee joskus täällä Suomessakin asti. Panimon perusti vuonna 2010 kolme oluen ystävää.

Ostopaikka

Bier-deluxe-nettikauppa. Tuotteen sivu verkkokaupassa.

Hinta

3,49 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

BrewFist, Codogno, Italia.

Oluttyyli

Milk stout

Alkoholipitoisuus

5,2 %

Olutpullo sihahtaa ja poksahtaa ihan kunnolla auki ja korkin suusta ”savuaa” tovin. Ainakin erinomaisesti hiilihapotettu olut. Hyvä kutina jo tässä vaiheessa.

Panimon englanninkielinen kuvaus oluesta:

Milk Chocolate Stout. Dedicated to those who are afraid of the dark beers. Sweet, complex, but drinkable. The lactose and cocoa beans make it soft and scented. A beer for Foodies…

Minä se en koskaan opi. Stoutit yleensä kuohuavat, mutta tämä stout meinasi mennä pitkin lattioita. Jo pieni kaato aiheutti melkoisen vaahtomäärän ja piti tovi odotella ennen kuin sai lasin täyteen.

Fear vaahtoaa niin että ihan pelottaa.

Fear vaahtoaa niin että ihan pelottaa.

Fear tuoksuu hennon suklaiselle, paahteiselle ja mukavan mokkaiselle. Maku vastaa odotuksia, eli mukavasti suklaisuutta, kahvisuutta, paahteisuutta, hieman hiilihappoisuutta, laktoosin ja suklaapapujen tasapainottaessa kokonaisuutta. Toimii viileänä, mutta lämmetessä maut tulevat esille vielä paremmin. Erityisesti suklainen makeus toimii loistavasti kun oluen antaa hieman laskea ennen maistamista.

2014-10-15 20.19.01

Fear on miellyttävä ja helposti juotava stout, joka ”alkusäikähdyksen” myötä osoittautuu varsin pelottomaksi tapaukseksi. Alkoholi ei maistu maussa ei sitten yhtään. Todella positiivinen tapaus, tätä juon oikein mielelläni toistekin jos tulee vastaan. Mahtava nautiskeluolut suklaan kaveriksi ja näkisin tämän myös hyvänä kumppanina hyvän liharuoan kylkeen.

Helposti juotava, suklainen tumma olut.

BrewFist Fear
Rated 3.5/5 based on 5482 reviews
3.5 Star Rating: Recommended

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *