Stout on ollut aina lempilajini oluessa, vaikka oluen suhteen kaikkiruokainen olenkin. Milk Stoutteja ei taas ole tullut kovin montaa kokeiltua ja niistäkin Ukonmaljan Ragnarök Milk Stoutia on lähes mahdoton päihittää.

Camba (koko nimeltään Camba Bavaria) on baijerinsaksalainen panimo, joka on piilotellut vuodesta 2008 vanhan Truchtlachingilaisen myllyn seinämissä. Truchtlaching on pieni kylä Kaakkois-Saksassa. Paljon tietoa panimosta ei löydy, mutta hyvin perinteistä meininkiä näyttäisi olevan kun katsoo Bavarian esitettä. Sen verran lunttasin että panimo on saksalaisen olutlaitevalmistaja Braukonin kokeilupanimo, mitä se käytännössä sitten tarkoittaakaan.

2014-09-20 21.43.37

Tältä panimolta en tietääkseni ole maistanut aiemmin olusia ja tämäkin oli netistä tilatessa sellainen satunnainen kokeilu kun ei hintakaan päätä huimaa.

Ostopaikka

Saksalainen Bier-deluxe-nettikauppa. Linkki tuotteeseen.

Hinta

2,19 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Camba Bavaria, Truchtlaching, Saksa.

Oluttyyli

Milk Stout

Alkoholipitoisuus

6,4 %

Camban Milk Stout kuohuu kivasti lasiin kaataessa, mutta vaahto laskeutuu nopeasti ja pian voi kaataa jo lisää. Tuoksusta erottuu paahteisuutta, erityisesti tummaa limppuleipäisyyttä ja hieman lievää mokkaisuutta. Yllättävän vaisu tuoksu, josta ei meinaa saada riittävästi irti.

2014-09-20 21.42.40

Maussa puskee ensimmäisenä paahteinen limppuisuus ja kahvisuus, mutta maku on hyvin lyhyt. Suutuntuma on yllättävän ohut. Mausta on vaikea löytää asioita, jotka tekisivät siitä milk stoutin, mutta kyllä se laktoosinen makeuskin sieltä tulee kun oluseen tarkemmin pureutuu.

Tasapaksu, juotava, mutta harmillisen häilyvä ja ohkainen olut, mikä on outoa, ottaen huomioon että tässä on kuitenkin voltteja 6,4 %. Kokonaisuutena ihan kelpo stout, mutta ei mikään mahtava, eikä mikään huonokaan. Niitä perus stoutteja. Voittaa tosin perus Murphysin.

Ihan hyvä stout.

Camba Milk Stout
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *