Keisarin oluet ovat toimineet itselleni yllättävän nihkeästi. Vehnä- ja luomuoluet tuntuvat olevan sitä parhaimmistoa, mutta toisaalta ei oluen hintakaan päätä pakota. Tällä kertaa mukaan tarttui Nokian Panimon suodattamaton pohjahiivaolut Keisari Kellari. Oluen tyyli on minulle entuudestaan tuntematon. Panimo itse kuvaa olutta sivuillaan seuraavasti:

Tuoksu on kellarioluelle tyypillisen maltainen ja rehevä. Pehmeä maltaisuus tuo mukanaan oluen makuun pyöreyttä sekä karamellimaisia ja toffeemaisia makuja, jotka yhdistyvät tasapainoisen humaloinnin kanssa hienovaraiseksi makukokemukseksi.

Keisari Kellari on laadukas ja monikäyttöinen pohjahiivaolut. Se sopii mainiosti nautiskeluun, illanistujaisiin ja virkistäjäksi saunan jälkeen ympäri vuoden. Tukeva mallaspohja tekee siitä erittäin hyvän arki- ja juhlapöytäoluen, joka sopii erilaisten makkaroiden, lihakastikkeiden ja -patojen sekä grilliruokien kanssa nautittavaksi.

nokian_panimo1

Ostopaikka

Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Hinta

2,19 €

Pakkaus

0,5l kuvioitu sileäpintainen tölkki.

Panimo

Nokian Panimo. Nokia, Suomi.

Oluttyyli

Kellariolut / Zwickelbier.

Alkoholipitoisuus

4,5%

2014-05-02 22.48.25

Väri näyttää äkkiseltään illan hämyisessä valaistuksessa punertavalta tai tummanoranssilta/ruskealta, miten sen nyt ottaa. Tuoksussa aavistuksen verran puutarhamaisuutta, kosteutta, hivenen omenaisuutta, ummehtuneisuutta.

Tuoksu oudon tunkkainen, yrttinen. Maku on kieltämättä kellarimainen, yrttinen, mutta edelleen jännän ummehtunut. Ei ihan oluttyyleistä se lempparini, jos tämä tällainen kuuluu olla. Vähän jännä, kummallinen, erikoinen. Liian outo ja tunkkainen minun makuuni. Tässä ei ole riittävästi miellyttävää makuelämystä, eikä monipuolisuutta.

Ei ihan minun feivöritti tyylilajiltaan, mutta muuten varmasti ihan kelpo olut.

Nokian Panimo Keisari Kellari
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

0 kommenttia

  1. RouVix

    Ei ole kyllä uutuus. Kellari on ollut markkinoilla jo ainakin yli vuoden, ellei parikin. Itse pidän kovasti, kuten myös Året Runtista. Melkeinpa parhaita maitokaupasta saatavia edullisia kotimaisia.

    Vastaa
  2. Rolle

    Kiitos tarkennuksesta, korjasin tekstiin. Oli mielikuva, että olisivat uutuutena mainostaneet ja sitähän oluissa joskus tapahtuu että lanseeraavat tuotteen uudestaan ja ehkä päivitettynä versiona. Mennyt minulta joka tapauksessa ohi aikaisemminkin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *