Fuller, Smith & Turner (lyhyesti Fuller’s) on vuonna 1845 perheyrityksenä startannut lontoolaispanimo. Pidän lähtökohtaisesti Fuller’sin olusista, joita onkin tullut maistettua jo varmasti 10-20 erilaista.

Vaikka hyviä ovat, yksikään ei vielä ole ollut mahtava tai erottunut muista oluista tarpeeksi, edes tummat oluet. Fuller’sin ale-lagerlinjalla tämä tuppaa erityisesti olemaan keskeisin ongelma.

Tällä kertaa huomion kiinnitti upealla etiketillä varustettu Frontier-niminen olut. Yhtään taustatietoja kaivelematta lähdin kokeilemaan tälläkin kertaa. Hetken mielijohteen ostos siis kyseessä.

fullers-frontier

Frontier-lagerin myyntipuheen mukaan tätä olutta on valmistettu käsityönä 42 päivän ajan yhdistämällä parhaita ”vanhan liiton” maltaita ja 168 vuoden oluenpanon tietoutta kuitenkin tuoden mukaan uuden maailman humaloita ja maltaita.

Ostopaikka

Citymarket Seppälä, Jyväskylä.

Hinta

3,29 €

Pakkaus

0,33l ruskeahko pullo.

Panimo

Fuller, Smith & Turner. Chiswick, Lontoo, Englanti.

Oluttyyli

Golden Lager

Alkoholipitoisuus

4,5%

Vaahtoutuu lasissa mukavasti. Väri on läpinäkyvä, kirkkaan keltainen. Tuoksussa havaittavissa lievää maltaisuutta, raikasta leipäisyyttä, aavistuksen verran sitruunaisuutta.

2014-05-06 20.39.19

Kevyt ja köykäinen, hyvin fullersmainen maku. Ei mielestäni maistu lagerilta, ainakaan kovin perinteiseltä, vaan veikkaisin enemmänkin golden alea. Tietävämpi osoittakoon minun olevan väärässä.

Hyvin lyhyt, ihan pienenpienellä kipristyksellä jälkimaussa, mikä muistuttaa Chiswick tai ESB bitteristä hieman. Ei oikein erotu muista Fuller’sin tuotteista tarpeeksi. Humalointi jäänyt ilmeisen vähäiseksi, mikä on kummallista myyntipuheeseen nähden.

2014-05-06 20.40.39

En oikein tiedä mihin tarkoitukseen tämä olut on tehty, mutta kyllä tätä esimerkiksi saunassa joisi. Mukavan raikas ja hieman perusolutta tasokkaampi tuntuma.

Muuten tavallaan aika turha olut, eikä oikein ihan tarjoa sitä mitä lupaa. Perus Fuller’s, eli ihan jees, mutta Fuller’sin ostelu vuosien mittaan on osaltani laantunut juuri tällaisten tapausten vuoksi.

Vähän turhankin keskinkertainen olut Fullersiksi.

Fuller’s Frontier New Wave Craft Lager
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

0 kommenttia

 1. Tuomas

  Todella tervetullut aluevaltaus sulta tämä sun uusi blogi (vaikka olethan lyhyitä arvioita kirjoittanut ennenkin)! :) Ois mielenkiintoista jos kirjoittaisit postauksen tänhetkisistä elämäsi suosikkiolusistasi

  Vastaa
 2. Rolle

  Kiitos Tuomas! Kyllähän tämä on ollut pitkään mielessä. Ajattelin ensin, että ei aika riitä, mutta lemppariaiheistaan on aika helppo kirjoittaa ja olut on tavallaan vielä sieltä helpoimmasta päästä. Ja pidänhän kirjoittamisesta muutenkin.

  Hyvä idea! tosin melko vaikea toteuttaa, sillä arvio pitäisi kirjoittaa nauttiessa, eikä niitä parhaita ole kaikkia enää saatavilla, tai ainakaan helposti. Esim. joku vuosia kypsytetty olut, jonka valmistus on lopetettu. Ympäripyöreää arviota saa aikaan, vaikka juoma ei olisikaan edessä, mutta se ei ole mielestäni yhtä ”aitoa”. Pitääpä miettiä tuota vielä.

  Vastaa
 3. harrimetsajoki

  Kyllä tämä ale on, koska hiiva on Fuller’sin käyttämä ale-hiiva.

  Osoitteesta http://www.drinkbritain.com/drinks/5/frontier-craft-lager poimittua:

  ”Its creator, brewer Rob Topham, lets DrinkBritain.com into the secret of its flavour-punch. By using the Fuller’s ale yeast rather than a typical lager yeast, the fermentation temperature was higher than for a normal lager. “We want to speak to those lager drinkers who want flavour,” says head brewer, John Keeling, adding that this beer has been on the cards for a few years.”

  Vastaa
 4. Rolle

  Kiitos tarkennuksesta! vähän kuin epäilinkin, eli Ale-olut jota markkinoidaan lagerina jotta saataisiin lagerin juojat juomaan vähän maukkaampaa olutta. Aika kiero juoni kieltämättä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *