Kelit lähentelevät tämän vuoden kesäkuun 17. päivä nollaa, joten erikoisen tiistain kunniaksi oli laitettava sauna lämpiämään kun pientä flunssaakin meinaa jotenkin puskea. Saunaan lähti kaveriksi tällä kertaa viimeksi perusoluista bongaamani uutuus, brasialalainen Palma Louca.

Olut on alunperin Kaiser-nimisen latinopanimon tuotos, mutta Kaiserin on ostanut pois Etelä-Amerikan suurin panimoketju Fomento Económico Mexicano, S.A.B. de C.V (lyhyesti FEMSA) vuonna 2005, jonka myötä Kaiser on nimetty uudelleen kekseliäästi FEMSA Cerveja Brasiliksi (vapaasti käännettynä ”brasilialainen olut”).

2014-06-17 22.08.04

Oluen kyljessä lukee ”pilsen”, mutta netissä oluesta puhutaan vaaleana lagerina. Sama asia toisaalta näissä tämän tyyppisissä. Speksejä kehiin:

 • Panimo

  FEMSA Cerveja Brasil

  FEMSA Cerveja Brasil

 • Tyyli

  Lager

  Lager

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  Prisma Jyväskylä Seppälä

  Prisma Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  2.99€

Ensimmäiset kuumat löylyt sihahtaa. Pullonkaulan kierre on mukavan erilainen, vähän kuin muovipulloissa. Ensireaktio on positiivinen, tämähän on hyvän makuista. Saunassa ei voikaan olla mitään kovin kompleksia olutta, sillä makuaisti ei ihan toimi samalla tavalla kuumankosteassa tilassa.

Odotin tältäkin latino-oluelta sitä perusmaissista, pistävää metallivivahteista makua, mutta yllätyin positiivisesti. Maku on raikas, kohtalaisen neutraali, helposti juotava, yllättävän miellyttävän perusmaltainen. Saunaoluen ainekset melko hyvin kasassa.

2014-06-17 22.09.24

Saunassa olin jo innoissani, mutta sohvalle asetettuani kylpytakkisillani ja loput neljäsosapulloa juotuani tunnelma hieman latistui. Hieman lämmetessään ja olueen totutellessa mausta erottuu selkeästi sitä perinteisen rautaista, innotonta, tylsää ja hieman eltaantunutta ”makua”, mutta silti perusmeksikaaneihin tämä ei ole oikeasti niin pahaa olutta.

Hiilihappoisuudeltaan hieman limonadimainen ja melko humalaton olutkokemus, mutta liekö tämä pullo onnistunut ja hyvin säilynyt (eräpäivääkin on ensi vuoteen) kun hyvältä maistuu. Kokonaisuus ratkaisee. Ensifiilisten pisteistä on vähän laskettava, mutta silti: Hyvät löylyt ja ihan hyvä pullollinen.

Saunaolueksi ei ollenkaan hassumpi.

Brassiolut Palma Louca saunaseurana
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *