San Miguel on filippiiniläinen jättipanimoyritys, joka toimii Filippiinien lisäksi myös esimerkiksi Kiinassa ja muualla Aasiassa. Panimo tuottaa lähinnä San Miguelia (yllättikö?), mutta valikoimasta löytyy myös ainakin yksi tumma olut ja Red Horse Strong Beer, sekä esimerkiksi alkoholiton Cali-olut. Millaisia liekään.

Panimoja sijaitsee ainakin Filippiinien Valenzuela Cityssä, Santa Rosassa, Lagunassa, San Fernandossa, Pampangassa, Mandauessa, Bacolodissa ja Davao del Surissa. Isojen panimojen tapaan yrityksen juuret sijoittuvat jo yli parinsadan vuoden päähän, jo vuoteen 1890.

fresca

 • Panimo

  San Miguel

  San Miguel

 • Tyyli

  Lager

  Lager

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.4%

 • Hinta

  2.39€

2014-05-26 21.40.45

Niin ulkomuodoltaan kuin maultaankin San Miguel Fresca muistuttaa latinokaveruksiaan Solia ja Coronaa. Saunaan sopii useimmiten sopivan raikas lager, pils tai jopa ale, joten päätin kokeilla josko olisi tällä kertaa edes sinnepäin. Monen mukaan tämä on Pale Lager -tyyppinen olut, mutta haluaisin nyt yleistää ihan perus lageriksi, sillä en edes lajityypiltään halua rinnastaa tätä viimeksi nauttimani mahtavan Pale Lager oluen kanssa.

Maku ei eroa juurikaan muista tämäntyyppisistä oluista. Tämä on juuri niitä joihin tupataan sotkemaan limeä sekaan, jottei maistuisi niin pahalta. Saunassa ensimaistelulta ei maistunut oikein miltään. Äärimmäisen lyhyt ja vetinen ”maku”. Hieman humalaa ja pientä maltaisuutta tulee lopulta kehiin, mutta erittäin mitäänsanomaton makukokemus. Kevyt suutuntuma, aavistuksen metallinen vivahde.

2014-05-26 21.40.16

Saunassa ihan juotava, suhteellisen raikas ja hyvin hapotettu olut, mutta saunanjälkeisenä freesinä palauttajana ei toimi sitten yhtään.

Tuotekuvaus: Kesänraikas, hedelmäinen, ilahduttavan kepeä ja tasapainoinen janonsammuttaja.

Näistä osui maaliin vain adjektiivit kesänraikas ja janonsammuttaja. Ilahduttava tai hedelmäinen tämä ei ole millään muotoa.

Kehno esitys.

San Miguel Fresca kesäsaunaoluena
Rated 1.5/5 based on 654 reviews
1.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *