On joulukuu ja kauppojen hyllyt notkuvat jouluoluita. Peruskaupasta löytyy sitä perus Olvia ja Lapparia jouluetiketeillä, vaikka pullon sisällä tavara on sitä ihan samaa mitä normaalistikin saa vuoden jokaisena päivänä. Koin aivopierun ja ostin muutamaa yleisintä mukaan ihan testimielessä, samalla pienenä testinä siitä, onko makuhermoni kehittyneet tässä maistelussa yhtään mihinkään suuntaan. Pystynkö esimerkiksi sokkomaistamalla sanomaan mikä näistä on paras.

Niin siis tein; kolme perusolutta mukaan ilman sen kummempaa miettimistä. Hinnat ovat alhaiset, joten tässä ei paljon menetä. Olvi 2,50 € (0,5l, saatavilla myös 0,33l versiota), Sinebrychoffin 1,43 € (0,33l), Lapin Kulta 2,30 € (0,35l).

Väri on kaikissa samankaltainen, eli läpinäkyvän punertavan ruskea. Lähdetäänpäs maistelemaan.

2014-12-12 21.56.40

Sinebrychoffin ei tuoksu oikein miltään. Perusmetallisen makuista mitäänsanomatonta lageria, jossa on hieman jotain maltaisentapaista mukana. Vetinen ja metallisen pistävä. Eipä oikein iske.

Hyhhyh. Jos ei muuta ole niin tätä joisin, just ja just.

Rollen suuri joulun kuraolutvertailu
Rated 1.5/5 based on 654 reviews
1.5 Star Rating

Vieressä Lapin Kullan vastaava. Tämä on vielä pliisumpi, mutta toisaalta vähemmän pistävämpi kuin Sinebrychoffin versio. Pehmeän kevyt, maltaisehko.

Huonoista vaihtoehdoista paras.

Rollen suuri joulun kuraolutvertailu
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

2014-12-12 22.13.25

Olvin Jouluolut maistuu samankaltaiselta peruslagerilta, mutta tässä on vähän erilainen, epämiellyttävä sivumaku. Tarkemmin kun maistelee, maistuu suussa dimetyylisulfidimainen vihannes. Näistä vaihtoehdoista kehnoin.

Vie pois! Kiitos ei.

Rollen suuri joulun kuraolutvertailu
Rated 1/5 based on 3456 reviews
1 Star Rating

Nyt kun vierekkäin maistelee niin näistä selkeästi parhaana erottuu Lapin Kullan jouluolut. Muut ovat melkolailla sellaista kuraa, jota en toiste osta. Kun tarkemmin tarkastelen oluita, huomaan että Lapin Kulta onkin ”luomua”. En tiedä onko luomulla asian kanssa tekemistä, mutta parhaalta lappari ainakin maistuu näistä kolmesta vaihtoehdosta.

Enpä tiedä. Perusbulkki on aina yhtä luotaantyöntävää. Tämä on sitä olutta, joka ei kyllä sytytä oluen juomiseen ei sitten millään. Ellei halua vetää halvalla hirveät perseet. Sinebrychoffin 4,30 euron litrahinta ainakin tarjoaa siihen hyvät edellytykset. Maku ei päätä huimaa, mutta kai tällä kännit saa jos oikein haluaa. Huoh, kuinka masentavaa.

Eipä näitä oikein kannata juoda kun maistuu suussa pissa ryystön jälkeen. Nousoo piähän kyllä, mutta jää huono fiilis ja maku ainakin itselle. Jos kunnon jouluoluita kaipaat, hae hyvinvarustetusta ruokakaupasta Rekolan panimon talviolutta tai Alkosta Gouden Carolus Christmasia tai Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockia. Ja vielä kerkiää pistää jouluksi tulemaan Schlenkerlan savuoluet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *