Pabst Blue Ribbon on bulkimmista oluista tullut tuoreena tapauksena ainakin meidän lähikauppaan, vaikka olut on ollut olemassa iät ja ajat. Ostin olutta jokunen viikko sitten kaappiin, enkä hirvinnyt ihan heti sitä juoda kun näin Jounin vuodatukset Twitterissä. No joo, oikeasti ei vain tullut sopivaa saumaa.

Nyt kun on perjantai, on hyvä aloittaa huonoimmasta päästä. Sellainen sisäpiirin tieto muuten omasta olutharrastuksestani vielä, että kun arkisin jää pullolliseen, useimmiten perjantaisin jää aikaa useammankin oluen nautiskeluun. Siksi ehkä arviotkin painottuvat perjantaipäivään.

Tätä olutta en bulkkiutensa vuoksi viitsinyt lasiin kaataa. Tuppaakin olemaan enemmän sellainen oleskelujuoma, jota juo grillijuhlissa tai jossain, en tiedä, Jounin mielestä ei varmaan missään. Lainaan nyt aika paljon Jounia, koska hän kirjoitti aiheesta niin mahtavan bloggauksen.

Lyhyesti: Imelä ja vetinen amerikkalainen teollisuuslager. Kuten lajitoverinsa, edustaa kaikkea sitä, mikä oluessa meni 1900-luvulla pieleen.

Tuopillinen: Pabst Blue Ribbon

2014-05-09 19.27.28

Parin sadan vuoden takainen ”panimo” rönsyilee nykyään niin moneen suuntaan, etten lähde panimo-esittelyä kirjoittamaan uudelleen, kun Jouni asia jo niin hyvin muotoili blogissaan, kannattaa ehdottomasti lukea koko stoori.

 • Panimo

  Pabst

  Pabst

 • Tyyli

  Lager

  Lager

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

  K-citymarket Jyväskylä Seppälä

 • Vahvuus

  4.5%

 • Hinta

  2.99€

Tuoksua ei oluessa juuri ole ja makukin on melko mitäänsanomatonta, vetistä, hieman maltaista, sopivan hiilihappoista. Lyhyt, makuköyhä, epämiellyttävä hapokas ja teollinen jälkimaku. Melkolailla peruspissaa, jonka moni suomalainen perusolut päihittää helposti. Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun ostan. Ei lager surkeimmasta päästä, mutta hyvin pitkälti perässähiihtäjä silti. Armeliaat 2/5.

Jenkkiläinen kuralager.

Pikaiset bulkit: Pabst Blue Ribbon
Rated 2/5 based on 867 reviews
2 Star Rating

0 kommenttia

 1. Jukka Niiranen (@jukkan)

  PBR:ää on kyllä ihan turha ostaa täkäläisestä marketista kovaan hintaan. Ameriikan ihmemaassa vierailtaessa lähiöpubissa tämä working man’s lager taas on varsin osuva valinta janon sammuttamiseen paikallisväestöön sulautuen.

  Olut on juomana niin paljon muutakin kuin makua, mutta valitettavasti tunnelmaa ei osata vielä lasipulloon pakata ja lähettää tänne pohjolan perukoille. Kelpo olut, väärä paikka.

  Vastaa
  1. Rolle

   Joo, kertakokeiluksi jäi. Kiitos kommentista.

   Vastaa
 2. Pils

  Olen kyllä huomannut miten jenkit ylistää tuota olutta maasta taivaisiin. Se on joillekin ikoni, ihan kuin suomessa jollekin voi olla Karhu olut. Ihan samaa kuraa tuo on kuin muutkin tusina lagerit, eikä aika tai paikka tee siitä yhtään sen parempaa. Tuo olut vain on saanut omakseen omanlaisensa imagon. Ja jenkit tykkää siitä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *