Pidän paikallisista oluista juuri sen takia, että niitä pääsee maistamaan ensimmäisten joukossa. Panimo Hiideltä tuli parin päivän sisään jälleen suosikkikauppaani Mestarin Herkkuun pari uutta olutta, joista tämä on toinen. Kompassi-oluen lisäksi samaa sarjaa on Kompassin Kulkija. Käsittääkseni molemmat näistä on Keskimaalle suunniteltuja oluita. Korjatkaa missä kohtaa tahansa, jos olen väärässä.

Tätäkin olutta ryystän sattumoisin ensimmäisenä Untappdin puolelta. Viimeksi olin ensimmäisenä Hiiden Kiiran kohdalla, jolloin leimasin sen kylmänviileästi Dark Aleksi mututuntumalta. Stoutti se ei ainakaan ollut, mikä kävikin ilmi Olutkellarin kommenttiboksissa ihan Hiiden Tatun vahvistamana. Tästä myös pidän näissä uusissa paikallisissa tuntemattomuuksissa, pääsee vähän arvuuttelemaan oluen oikeaa lajia ja testaamaan omaa olut-tietoutta.

2014-05-08 23.59.24

Takaetiketti:

Katu on kuuma ja kompassilla ollaan tunnetusti kesän keskiössä. Kokeneemmankin kulkijan huulilla on leveä hymy, kun matkaan ovat tarttuneet uusimmat mausteet maailmalta. Summer-nimisellä humalalajikkeella aromihumaloitu belgivaikutteinen vehnä on omimmillaan kesän erinnoissa, ja herkullisena palan painikkeena.

Sarjaan kuuluvat Kompassin Kulkija ja Kompassi, olethan maistanut molemmat?

Jälleen oli siis lievä testin paikka kyseessä. Tiesin, että kyseessä on kesäinen vehnä, mutta en sitä millaiseen lasiin olutta pitäisi kaataa. Valitsin witbier-lasin, vaikka arvelinkin kellertävämmän värin olevan kyseessä. Untappdiin oluen merkkasin ennen etiketin lukemista amerikkalaiseksi vaaleaksi vehnäksi värinsä ja hiilihappoisuutensa perusteella. Viisaampi korjatkoon.

Ulkopaikkakuntalaisille tiedoksi, Kompassihan on siis Jyväskylän ydinkeskusta, kävelykadun keskiön risteys, jonka laatoituksissa on iso kompassin kuva.

Ostopaikka

Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Hinta

3,65 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Panimo Hiisi. Jyväskylä, Suomi.

Oluttyyli

Vehnäolut

Alkoholipitoisuus

4,5%

Oluesta löytyy ainakin hiilihappoisuutta, sillä se suorastaan poksahti auki avatessa. Ei kaadu lasiin ihan kerralla, erittäin runsasvaahtoinen olut. Väri on kirkkaankeltainen.

2014-05-08 20.04.06

Olut tuoksuu lupaavan vehnäiseltä, hieman tyypillisen sitruksiselta ja saippuamaiselta. Ei kovin voimakas tuoksu, eikä mitenkään erityisen säväyttävä. Maku on erittäin lyhyt, eikä herätä oikein minkäänlaisia tunteita. Sana, jolla kuvailisin jälkimakua on karvas. Ei epämiellyttävä, mutta kielen päälle jää jännää tahmaisuutta.

Kokonaisuudessaan suutuntuma jää hieman makuköyhäksi, vetiseksi, tahmeaksi, eikä makukokonaisuus säväytä ollenkaan. Jokin tässä mättää, enkä osaa kuvailla mikä. Makuasioita, mutta tässä on virallisesti ensimmäinen Panimo Hiisi tuote, joka ei ihan mennyt omalta osaltani maaliin mieltymysten suhteen. Ehkä hieman erikoisesti sotkettu aromeja keskenään? Harmin paikka. Toivottavasti Kompassin Kulkija toimii paremmin.

Kalpeaa vehnää, ei sen kummempaa.

Panimo Hiisi Kompassi
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *