Iso-Kallan Panimon oluita lähti Kuopion reissulta kaikki lähikaupasta löytyneet matkaan, eli Savo Bitter, Dark Lager ja Wheat Beer. Bitterin arvostelinkin blogin puolella. Dark Lager oli keskinkertainen ja pieni pettymys, enkä tohtinut arvostelua kirjoittaa. Untappdin puolelta kuitenkin löytyy, kuten kaikki muutkin maistamani oluet. Tähän mennessä paras Iso-Kallan Panimon olut on ollut Savo Bitter, mutta ehkä myös siksi että se on näistä kolmesta lajista eniten mieleeni.

Kaatovaiheessa kuplii ja kuohuu.

Kaatovaiheessa kuplii ja kuohuu.

Tännään siis maistossa viimonen näistä kolmesta savo-oluvesta, eli Savo Wheat Beer. Katsotaan onko tämä savolaanen vehnäolut mistään kotoisin.

Ostopaikka

Kuopion Prisma.

Hinta

4,50 €

Pakkaus

0,5l ruskea pullo.

Panimo

Iso-Kallan Panimo. Kuopio, Suomi.

Oluttyyli

Vehnäolut

Alkoholipitoisuus

4,6 %

Olut vaahtoaa runsaasti, kuten vehnäoluet yleensäkin. Väri on mukavan kellertävä. Tuoksusta poimisin mukaan runsasta vehnäistä maltaisuutta, hieman hedelmäisyyttä. Erittäin vehnäisen oloinen. Maku ei taas ihan vastaa tuoksua tarpeeksi, yllättävän laimea ja noiveahko makuelämys.

Hetken lasissa seisonut, muutaman siemauksen jälkeen mukavan tasainen, kellertävä väri.

Hetken lasissa seisonut, muutaman siemauksen jälkeen mukavan tasainen, kellertävä väri.

Laji painii hefen ja witbierin rajamailla, mutta en kyllä sokkona tätä suoraan witbieriksi sanoisi, yrttisyyttä ja mausteisuutta uupuu sen verran, eikä värikään viittaa siihen suuntaan. Erittäin hiilihappoinen ja vähän turhan vehnälimppari-vaikutelma tästä tulee. Lämmetessään hieman paranee.

Pieni pettymys, mutta juotava vehnis.

Iso-Kallan Panimo Savo Wheat Beer
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *