Soundville on tamperelainen ihan hiljattain, tänä vuonna 2017 perustettu pienpanimo, jolla on uniikki konsepti. Panimo on ”musiikin levy-yhtiö” ja heidän julkaisemansa oluet ovat kuin albumeita tai musiikkigenrejä.

Ikuisen kesän saarelta kantautui pohjolan perukoille asti alkukantaisen rytmikäs soundi, joka inspiroi meitä tekemään oluen, jossa yhdistyvät lämpö, liike ja hauskanpito. Syntyi kevyen hapan witbier, jossa vehnän raikkaus, aprikoosin mehukkuus ja vadelman aromaattisuus tuovat auringon lämmön luoksesi ja hymyn huulillesi.

Nyt on aika kärrätä soundsystemit paikalle, puhaltaa pölyt sumutorvista ja sännätä tanssilattialle, sillä siellä ei tule olemaan tilaa pitkään. Boom Selecta on saapunut ja määrää tahdin läpi yön, kunnes viimeinenkin riddim vaikenee. Nappaa mukaan rude boysi tai rude girlisi ja koko crewsi taisteluun tanssilattian hallinnasta.

Humalat: Saaz
Mausteet: Aprikoosi, Vadelma, Korianteri, Appelsiinin kuori, Kamomilla
Maltaat: Vehnä, Pilsnermallas

 • Panimo

  Soundville Brewing

  Soundville Brewing

 • Tyyli

  Witbier

  Witbier

 • Pakkaus

  330

  330 ml

 • Ostopaikka

  ?

  ?

 • Vahvuus

  4.6%

 • Hinta

  ?€

Oluen sivuilla olevan Spotify-playlistan elektroninen autotune-rääkkäys ei kyllä jäänyt kestosoittoon, mutta pari biisiä täytyi kuunnella jotta pääsisi edes vähän kärryille tekijöiden aivoituksista.

Olut tuoksuu vehnälle, hedelmälle, mausteelle, korianterille. Ei vaahtoa juuri yhtään. Väriltään vaalean kellertävä, samea. Maku on köykäinen ja lyhyt. Hiilihapotus on jotenkin pettänyt, sillä ainakin tämä pullollinen on hyvin flätti. Maussa on vehnää, appelsiinin kuorta, aprikoosia, vadelmaa ja pientä mausteisuutta.

Hedelmäisyys ei kunnolla irtoa ja makuun on muutenkin vaikea tarttua sekavuudeltaan. Vadelma ja tropiikin hedelmät sekaisin eivät maistu yhdessä kovin miellyttävältä. Happamuutta tulee esiin vain hyvin vähän, en tätä souriksi nimittäisi. Toisaalta ”sour wit” viittanee tässä kuitenkin happamaan makuun, ei sour ale -tyyliin. Happamuutta tässä ei hirveästi silti ole, siksi notaatti. Tämä on aika pitkälti saisonin suuntaan kumarteleva witbier.

Nimi lupaa enemmän, joten pieni pettymys on luonnollista. Pilsnermallas, oudot hedelmäkombot ja käytettyjen mausteiden määrä tekee kokonaisuudesta jotenkin sekavan ja oudon. Varsinkin kun makua ei siltikään tunnu olevan riittävästi. Vähän kuin soittolistan biisit, ei nyt oikein mennyt kohdallani maaliin.

Panimon kaksi muuta on vielä kokeilematta, ehkä brown ale tai IPA uppoaa paremmin. Propsit omaperäisestä brändistä! tykkään kovasti meiningistä muuten. Kiitos lahjuksesta Tuomas!

Kevyt, helposti juotava wit, jonka mausteista voi olla montaa mieltä.

Levylautasella Soundville Brewing – ”Boom Selecta” (Sour Wit Mix)
Rated 2.5/5 based on 543 reviews
2.5 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *