Bavaria on Hollannin toiseksi suurin panimo. Panimo sijaitsee Lieshoutissa ja sen perusti Laurentius Moorees vuonna 1719. Panimon omistaa nykyisin Swinkelsin perhe. Saattaa tulla monelle yllätyksenä, mutta ainakin vuoteen 2010 asti Pirkka oluen valmisti Bavaria-panimo. Nykyisin Pirkkaa valmistaa Olvi.

Pirkka-oluen lisäksi kovin montaa Bavarian olutta ei ole tullut maistettua, mutta enimmäkseen aika massatuotannollahan he samankaltaista settiä työntävät, tietääkseni. Sivistäkää minua, jos olen väärässä, mutta vielä yhtään kovin erikoista olutta Bavarialta ei ole kantautunut korviini.

Ostopaikka

Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Hinta

3,16 €

Pakkaus

Ruskea 0,33 l pullo vaalealla, yksinkertaisella etiketillä.

Panimo

Bavaria. Lieshout, Hollanti.

Oluttyyli

Witbier-tyylin vehnäolut.

Alkoholipitoisuus

4,7%

Olut tuoksuu hieman happaman vehnäiseltä, hiivaiselta. Melko vaisu tuoksu kaiken kaikkiaan.

Lander Bräu osoittautuikin hyväksi vappujuomaksi.

Lander Bräu osoittautuikin hyväksi vappujuomaksi.

Lander Bräu on vehnäoluelle tyypillisen runsasvaahtoinen, mutta ei tarvitse paljon odotella tuoppiin kaatumista, koska kyseessä on 0,33l verran juomaa. Väri on kullankeltainen, tuopissa seisoessaan juuri ja juuri valoa läpi päästävä.

Oluen maku on raikas, tasapainoinen, jopa hieman makea. Maitokauppavehnäksi oikeastaan yllättävän toimiva. Positiivinen makukokemus alusta loppuun. Aivan aavistuksen verran jotain muutakin mausta löytyy, banaanisuutta ehkä. Helppo nautittava nopeahkosti juotuna. En usko että toimii kovin hitaasti ja pitkitellen nautittuna, vaan saattaa lämmetessä muuttaa muotoaan tylsemmäksi tapaukseksi.

Näin vappuna oikein loistava simamainen vehnäjuoma ja toimii olutmiehelle siman korvaavana, raikkaana kyytipoikana vappumunkin kanssa.

Ihan kelpo olut ison massapanimon vehnikseksi.

Lander Bräu Weissbeer
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

3 kommenttia

 1. Pils

  Bavaria Wit 0,0% on ihan kelpo alkoholiton olut, eikä hintakaan päätä huimaa.

  Vastaa
  1. Rolle

   Tuota olutta mainostettiin Hollannissa billboardeilla siellä vuonna 2011 käydessäni. Piti maistaa jo aiemmin, mutta minulla on sen verran suuret ennakkoluulot alkoholittomia olusia kohtaan, ettei ole tullut maistettua. Nyt suosituksestasi voisin sitä seuraavalla kerralla mukaani kokeeksi ottaa. Kiitos vinkistä!

   Vastaa
 2. Pils

  Eihän noista alkoholittomista oluen korvaajiksi ole, ainakaan itselleni, mutta oli tuo kyllä ihan juotava. Kokeilemisen arvoinen. Paljon on huonompiakin tullut vastaan. Tämä ehkä yksi parhaimmista Mikkellerien vähäalkoholisten jälkeen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *