Viime viikon torstaina metsästin Panimo Hiisin Palokka-olusia Palokan cityssä, mutta ukkonen mokoma oli pakottanut kauppojen sulkemaan ovensa. Tuona hetkenä harmitti kun Suomen lainsäädäntö ei salli suoraan panimolta ostamista, mutta nielin pettymyksen ja suuntasin kohti Prismaa, joka sattui olemaan auki.

Vaikka Jyväksylän asukki olenkin, Palokka on minulle melko tutkimatonta aluetta oluiden osalta. Pitänyt monesti käydä tarkistamassa oluttilanne, vaan ei ole tullut käytyä. Prismasta löytyi monta hyvää uutuutta ja Brasserie Lefebvren outolintu (myös Floreffe Witiksi sanottu) pääsi tänään, kuumana keskiviikkopäivänä maistoon.

2014-08-06 17.47.28

Belgialainen Brasserie Lefebvre on perustettu jo 1876, ranskankielisessä Quenastissa. Panimo saa nimensä Jules Lefebvren mukaan. Lefebvre avasi tuolloin Belgiaan myös pubeja, jotka ovat panimon omistuksessa. 1900-luvulla panimo on hätää kärsimässä Ensimmäisen Maailmansodan aikaan, mutta Julesin poika jatkaa panimotoimintaa heti sodasta elvyttyä. Nykyään panimolla menee ihan lujaa. Vaikka en tarkkoja lukuja tiedäkään, ei kyseessä ole enää pienpanimo. Tältä panimolta en ole vielä maistanut yhtäkään olutta.

Ostopaikka

Palokan Prisma, Jyväskylä.

Hinta

3,19 €

Pakkaus

0,33l ruskea pullo.

Panimo

Brasserie Lefebvre, Quenast, Belgia.

Oluttyyli

Witbier / vehnäolut.

Alkoholipitoisuus

4,5 %

2014-08-06 17.47.52
Tämä vehnäolut vaahtoaa kivasti. Helpolla kaadolla vaahto peittää koko lasin.

Vaahto laskeutuu kuitenkin nopeasti. Tuoksu on hieman yrttisen mausteinen, hivenen sitruksinen, raikkaan ruohoinen. Maku on simainen, keskitäyteläinen. Ihan mukava kesäjuoma näillä helteillä. Ei mullista maailmaa, mutta ei myöskään pahoja puutteita. Vaalean vehnän lajissaan kelpo olut.

Ei ollenkaan hassumpi markettiwit.

Brasserie Lefebvre Blanche de Bruxelles
Rated 3/5 based on 568 reviews
3 Star Rating

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *